Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Drone Racen gaat een sport worden

In de modelbouwsport is men al heel wat aan het racen, maar het lijkt er nu op dat het racen met drones een klasse op zich gaat worden. In de VS is een groep gestart met de Drone Racing League. Deze organisatie wil net als bij de Formule 1 grootschalige race evenementen organiseren.

Drone racing is een sport die in mindere maten al in Nederland wordt uitgevoerd, maar vooral in de VS al erg populair is. Het lastige aan drone racing is dat de coureurs voor het beste resultaat een VR headset opzetten om zo vanuit de neus van de drone naar het parcours te kijken. Echter verplicht de Nederlandse wetgeving direct zicht op de drone en dat heb je dan niet. Wettelijk gezien lijkt het op dit moment dan ook onmogelijk om dergelijke races te houden of om er simpelweg voor te oefenen. Ergens is het logisch. Deze omgebouwde racedrones kunnen snelheden van rond de 120 kilometer per uur behalen en dan zijn het gevaarlijke projectielen met hun scherpe rotorbladen.

In Amerika is de eerste grote race al gehouden in het Miami Dolphins football stadium in Florida. De tweede zal later dit jaar plaatsvinden in een winkelcentrum in LA dat speciaal zal worden omgebouwd tot drone arena.

https://www.youtube.com/watch?v=heBTmPy9IVY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.