Kevin Krechting
Kevin Krechting

Review: Razer Leviathan Mini

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • AptX technologie
  • sterke behuizing

THE BAD

  • wat aan de dure kant

Razer, een zeer bekend merk in de gamewereld. Maar nu hebben ze ook grote ambities om producten te maken die je ook in het dagelijks leven gebruikt. In dit geval dus een nette Bluetooth speaker genaamd de Razor Leviathan Mini. Wat wij vonden van de speaker lees je hier!

De Razor Leviathan Mini is een afgeleide van de Razor Leviathan, een soundbar 5.1 set met een bassbox. De Razor Leviathan Mini is, met zijn adviesprijs van €199,- maar ongeveer €40,- goedkoper dan de uitgebreide 5.1 set. Is die het waard? Dat gaan we nu dan maar eens uit de doeken doen.

Unboxing

De Razer Leviathan Mini zit in een zwarte doos met vooral groene en witte letters. De woorden Leviathan Mini is mooi met reflecterende kleuren gedaan, mooi detail. De zijkanten prijken al met de voordelen van Atpx (wat dat is leg ik zo uit), accuduur van 10 uur en dat je twee boxen met elkaar kunt verbinden zodat je echt stereo geluid hebt. Wanneer we de doos open hebben zien we de Leviathan Mini al mooi in zitten. Onder de  Leviathan Mini zitten in compartimenten de stekker voor zowel NL als VS, de USB aansluiting, stickers en een boekje met daarin goede uitleg over wat de  Leviathan Mini allemaal te bieden heeft.

Design

Een strak design zoals we mogen verwachten van Razer. Matzwart met aan de voorkant het kenmerkende logo van Razer van glimmend metaal. De behuizing voelt echt stevig aan. Dit is gemaakt van vooral plastic en hard rubber. Aan de voorkant en achterkant dus stevig  zwart metaal dat niet makkelijk in te deuken is. Ik krijg wel de indruk dat de Leviathan Mini tegen een stootje kan.

De bovenkant is een + een 0 en een- te zien. Groot dus makkelijk op de tast te bedienen. De ene zijkant is de NFC zijkant voor een makkelijke verbinding met NFC apparaten. Aan de andere kant zitten de aan/uit knop, de Bluetooth knop, de mini USB aansluiting en de jack input voor analoge aansluiting. Wanneer de Leviathan Mini aan staat dan licht de aan/uit knop groen op. Wanneer de batterij bijna leeg is zul je hem oranje en daarna rood zien worden. Met het opladen zie je hem rood aan en uit zien faden enz.

De onderkant zitten diverse keurmerken, de serial code, en de benaming van het apparaat. Wat er omheen zit zijn stevige rubberen strips die ervoor zorgen dat de speaker netjes op zijn plek blijft zelfs op maximaal volume met dikke bas.

Akoestisch

Het zijn twee speaker van 45 mm. Qua volume zit het dus wel goed. Ook zitten er twee passieve radiatoren in, dit is voor de lage tonen en dé truc voor kleine speakers om er toch bass uit te pompen. Doordat er twee kamers in zitten, zijn wij van mening dat er dus 2 luchtdichte compartimenten zijn waardoor dit ook weer ten goede komt voor de twee speakers om beter als stereo te werken. Met 1 kamer merk je al snel niet meer dat het stereo is, met twee compartimenten hoor je wel een goed verschil tussen beide speakers. Lettende op de doelgroep van Razer vind ik dat ze een goed besluit hebben gemaakt om de bass meer te versterken dan de hoge tonen de boventoon te laten voeren. 😉 Ze adverteren wel met kristalheldere tonen maar in de praktijk is dit niet echt zo. Geeft ook zeker niet want het geluid overall is meer dan prima. Maar kisrtalhelder zou ik het niet noemen, meer iets in de trant van “best helder, beter dan gemiddeld’. Wanneer je hem niet echt tot de max schroeft blijft het geluid meer dan prima overeind en voor een bluetooth speaker ook een prima bass, en dat missen toch wel veel speakers naar mijn mening. Het is en blijft wel een portable speaker dus verwacht geen dikke bass maar wel zeker wel veel meer dan de gemiddelde speaker!

Technisch

In het algemeen dus meer dan prima geluid, en dit wordt alleen maar helderder en beter wanneer je telefoon aptX heeft, dit zit meestal wel op de highend smartphones. Dit is de nieuwe Bluetooth technologie om nog betere kwaliteit over te brengen. Nu zul je dit echt niet merken wanneer je Youtube streamt maar eigen muziek zeker wel als je er op let, mits dit natuurlijk wel hoogwaardige kwaliteit is. Natuurlijk ondersteund de Leviathan Mini ook de oudere Bluetooth technologieën, maar dit moest gewoon even duidelijk naar voren komen dat dit er wel degelijk inzit. Zeker een must voor de toekomst wanneer deze technologie algemeen begrip wordt.

aptx logo

Wat ook erg leuk is zijn de mogelijkheden om twee Leviathan Mini’s aan elkaar te koppelen, dit kan via enkele knoppen waardoor je echt een duidelijk verschil hoort. Helaas hebben wij dit niet kunnen testen dus kunnen wij er ook niet over oordelen hoe makkelijk dit werkt.

Gebruikersgemak

De Leviathan Mini is makkelijk in gebruik. Met enkele simpele knoppen is hij verbonden via Bluethooth of NFC. De kabel is gewoon plug & play. En dan hebben we nog de multifunctionele knop, 0, die dient voor meerdere doeleinden zoals het negeren van inkomende gesprekken, muten, opnemen, ophangen, afijn dat dus. Ook het besturen van de tracks is daarmee geregeld. Erg prettig is het dus wel te besturen en makkelijk mee te nemen in de hoes die ook nog redelijk dik is voor extra bescherming. De accuduur van tien uur valt niet echt te halen als je het volume redelijk hoog hebt staan maar acht uur moet hij zeker volhouden.

Conclusie

Al met al een hele stevige speaker die wel wat meer biedt dan gemiddeld. Met zijn nieuwe aptX technologie is hij toekomstproof. De prijs van €200,- is wat aan de hoge kant als je de technologie, de twee passieve radiatoren voor de bass en de mogelijkheid tot het pairen met een andere Leviathan Mini, niet weet te waarderen. Voor de mensen die dat wel kunnen is dit een prima speaker en je hebt een mooie Razer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.