Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Synology introduceert de compacte DS216+ NAS

Synology komt met een nieuwe, relatief goedkope 2-bay NAS. Toch krijg je van Synology een nette Intel Celeron processor in de nieuwe DS216+. Hierdoor moet ook het opslaan van versleutelde bestanden lekker vlot verlopen.

De Intel Celeron N3050 processor in de DS216+ beschikt namelijk over Intel AES-NI encryptie. Hierdoor moet de DS216+ toch een schrijfsnelheid van 109MB (111MB bij onbeveiligd wegschrijven) per seconde behalen en dat is in dit prijssegment best comfortabel. De snelheid van de chipset moet bovendien goed genoeg zijn om 4K streams te transcoden wat de DS216+ ook geschikt maakt voor filmliefhebbers. De aanwezigheid van Synology’s eigen app store staat bovendien garant voor een enorme selectie aan apps die op de DS216+ geïnstalleerd kunnen worden.

Achterop de DS216+ zitten twee USB poorten, een gigabit LAN poort en een eSata poort. Voor zit een snelle USB 3.0 poort.

Beschikbaarheid

De Synology DS216+ gaat €332,75  kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.