Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Mr.Handsfree 5x USB Smart Car Charger

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Hoge laadcapaciteit
  • Reversible USB aansluitingen
  • 5 Aansluitingen in totaal
  • Kan tegen stoten
  • Optionele bevestigingsclip

THE BAD

In gedachte zie ik je naar de foto staren en denken… 5x? Klopt. De vijfde USB aansluiting zit heel slim op de 12V aansluiting. Zo heb je ook een USB aansluiting voorin beschikbaar als de kinderen op de achterbank hun tablets aan het laden zijn ;-).

Unboxing

Mr.Handsfree levert de 5x USB Smart Car Charger met een 12 Volt lader en een overbodige handleiding. Het product is immers te simpel voor uitleg, maar toch te bijzonder voor ons om niet te bespreken.

Design

Het bijzondere zit hem namelijk in de USB aansluitingen op de 5x USB Smart Car Charger. Deze zijn niet alleen rood van kleur, maar ook nog ‘reversable’. Net als bij USB Type-C en Apple Lightning aansluitingen is er geen boven of onder wanneer je een normale USB stekker in deze lader stopt. In beide gevallen zal deze goed contact maken en jouw apparaat gewoon laden. Slim!

Een product voor in de auto wil weleens stoten. Mr.Handsfree heeft de buitenrand van de 5x USB Smart Car Charger dan ook keurig van een rubber hoesje voorzien. Aan de achterkant is nog een clip te plaatsen om de 5x USB Smart Car Charger zo aan het interieur vast te klemmen. Handig!

Mr.Handsfree 5x USB Smart Car Charger Achterkant

Specs

De 5x USB Smart Car Charger kan tot vijf apparaten tegelijk laden. Met een totale laadcapaciteit van 8,6 ampère kan de 5x USB Smart Car Charger jouw smartphone in veel gevallen op maximale snelheid laden. Hiervan is 2,4 ampère gereserveerd voor de USB poort op de 12V adapter. De overige 6,4 ampère zal de lader over de vier overige USB poorten verdelen. De IC chip in de lader zal voorkomen dat aangesloten apparaten worden overbelast en dat de apparaten de gewenste laadstroom ontvangen.

Gebruikservaring

Simpel maar effectief. Dat is de ervaring met de 5x USB Smart Car Charger in de auto. Toch is het zo dat op vakanties de behoefte ontstaat om de 5x USB Smart Car Charger ook op een gewoon stopcontact aan te kunnen sluiten. Dan heb je één oplossing die overal inzetbaar is in plaats van dat je een apart laadstation voor in het vakantiehuisje moet inpakken. Natuurlijk heeft Mr.Handsfree daar andere producten voor, maar er is wat mij betreft ruimte voor een 5x USB Smart Car Charger Premium.

Conclusie

Ben je regelmatig snel USB pluggen in laders aan het prikken, voegen de USB aansluitingen van Mr.Handsfree een berg comfort toe. Vooral in de auto en wanneer dit soort taken je tijdens het rijden afleiden (foei). De 5x USB Smart Car Charger is wat ons betreft op dit moment het beste laadstation voor in de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.