Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Mr Handsfree 4 USB Smart Home Charger met 4 sterren.

The Good
  • Handige, omkeerbare USB poorten
  • 6,2 ampère aan laadstroom
  • Smart IC regeling
The Bad
  • Teveel strooilicht voor in de slaapkamer


Wil je opvallen tussen de vele multiladers die nu in het schap liggen, is capaciteit niet genoeg meer. Mr Handsfree combineert een flink laadvermogen met omkeerbare USB type-A poorten. Inderdaad. Dit zijn de USB pluggen zoals je ze normaal in de computer stopt en bij deze lader maakt het niet meer uit hoe je ze erin stopt.

Unboxing

De 4 USB Smart Home Charger komt met een netstroomkabel (1,8 meter) en een stukje overbodige documentatie. Mooi compleet dus.

Design

Het Vlaamse Mr Handsfree produceert de 4 USB Smart Home Charger in het wit en in het zwart. De laders zelf zijn compacte kastjes met vier rode USB poorten. Met deze kleur legt Mr Handsfree de focus waar ze zich onderscheiden van de rest.

De rode USB poorten zijn van binnen compleet anders opgebouwd. Het plastic deel dat de contacten op haar plaats houdt zit niet meer aan één kant van de metalen huls vast. Door het plastic dunner te maken is er plaats om aan beide kanten contacten te plaatsen. Hierdoor maakt het dus niet uit hoe je de USB kabel in de poort steekt.

Maar is dit dan nog wel stevig genoeg? Ja en nee. Beide samples laten zien dat er een beetje speling in zit. Hierdoor staan de USB kabels niet allemaal even recht in de lader. Toch voelen de pluggen (ook na meermalig gebruik) nog stevig aan. Daarnaast blijven de kabels goed contact maken.

Mr Handsfree heeft voor blauwe LED verlichting gekozen. Hoewel het er netjes uitziet, geeft de 4 USB Smart Home Charger in de slaap/hotelkamer wel heel veel licht. Dit is het enige probleempje in het design van de Mr Handsfree 4 USB Smart Home Charger.

Technisch

De 4 USB Smart Home Charger is een smart IC lader. Dat wil zeggen dat een microcontroller de vier USB poorten in de gaten houdt. De Smart IC is in staat om 6,2 ampère aan laadstroom te verdelen over de vier USB poorten. Hoewel dit in de meeste gevallen qua capaciteit ruim voldoende zal zijn, is het onvoldoende om bijvoorbeeld vier iPhones gelijktijdig op hun snelst te laden. De controller zal het vermogen verdelen en met name accu’s die bijna leeg zijn prioriteit geven.

Conclusie

100% nieuw zijn deze USB poorten niet, maar Mr Handsfree is met de 4 USB Smart Home Charger één van de eerste partijen die ze op grote schaal in de winkelschappen legt. Dit soort USB poorten voegen een hoop comfort toe en blijken steviger dan ik in eerste instantie had verwacht. Het enige nadeel is het vele strooilicht van de blauwe LED’s, maar verder is het een heerlijke lader om mee op reis te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.