Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De GranitePhone neemt het op tegen de Blackphone

KPN leurt alweer een paar maanden met de BlackPhone, maar nu komt een Frans bedrijf met een directe concurrent; de GranitePhone. Ook die smartphone is echt gemaakt om jouw data privé te houden.

De GranitePhone wordt verkocht onder het merk Mirabilis/Sikur, maar is geproduceerd in samenwerking met de Archos groep. Archos kennen we natuurlijk al jaren van de meer budgetvriendelijke smartphones en tablets waardoor de GranitePhone onder eigen vlag wat zou opvallen. Het toestel gaat ‘kaal’ namelijk €925 kosten.

De GranitePhone draait niet op een standaard besturingssysteem zoals Android of Windows. In plaats daarvan heeft Sikur zelf Granite OS ontwikkeld. Bij de meeste besturingssystemen die als alternatief worden ontwikkeld gaat het mis door een enorm gebrek aan beschikbare apps. Sikur presenteert dit nu juist als één van de belangrijkste features op de GranitePhone.

De complete afwezigheid van een app store zorgt ervoor dat je niets kunt downloaden dat gevaarlijk is voor het besturingssysteem en de data op de GranitePhone. Er zit ook geen SD slotje in en ook een GPS module ontbreekt. Eigenlijk is het dus gewoon een featurephone met een 5 inch touchscreen ;-).

Sikur heeft in de 18 maanden voorafgaand aan de lancering hackers een bonus voorgehouden wanneer ze het besturingssysteem konden hacken, maar die bonus is nog door niemand geclaimd.

Het toestel weegt slechts 142 gram en beschikt over 4G LTE. Achter krijg je een 16 megapixel camera en voor nog eens 8 megapixel. Het 5 inch display heeft een Full Screen 1920×1080 resolutie. Het systeem draoit op een octa-core processor met 2GB aan werkgeheugen en heeft 16GB aan interne opslagruimte. Waarschijnlijk is het toestel dus zeer snel.

Beschikbaarheid

De eerste 3.000 toestellen worden nu verkocht voor €925. Dit bedrag in inclusief twee jaar toegang tot de beveiligingssystemen van de GranitePhone. Daarna moet je een nog onbekend bedrag gaan betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.