Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Under Armour gaat samenwerken met HTC en JBL

Sportmerk Under Armour lijkt het goed te doen op de CES. Het merk presenteert tijdens de CES nieuwe producten die samen met HTC en met JBL zijn ontwikkeld om de digitale sporter op weg te helpen.

UA Polsband

De UA Polsband is een wearable ontwikkeld in samenwerking met HTC. Zoals je mag verwachten van deze categorie activity trackers worden alle activiteiten gemeten. Ook de slaap. De UA Polsband bevat helaas geen hartslagmeting. Hiervoor moet je de UA hartslagband als accessoire aankopen.

HTC-UA-Polsband

UA Hartslagband

De hartslagband is een klassieke band die om de borst gaat. De band lijkt niet te voldoen aan de ANT+ standaard, maar een eigen technologie te hebben waardoor deze niet door anderen kan worden uitgelezen tijdens het sporten.

HTC-UA-Hartslagband

UA Weegschaal

De UA Weegschaal is een mooie, ronde weegschaal die via WiFi verbonden blijft met de app. Naast gewicht meet de weegschaal ook het vetpercentage. Er is ondersteuning voor maximaal 8 gebruikers.

HTC-UA-Weegschaal

Wireless UA Hoofdtelefoon

De draadloze UA hoofdtelefoon maakt gebruik van bluetooth 4.0 en heeft stereo oordopjes met JBL drivers erin. Twistlock technologie zorgt ervoor dat de oordopjes comfortabel blijven zitten. De oordopjes bevatten bedieningselementen voor de muziek en spraak. De oordopjes zijn IPX5 zweet- en waterbestendig. De accu’s van de Wireless UA Hoofdtelefoon gaan 8 uur mee. Daarnaast krijg je een lidmaatschap van 12 maanden op de MapMyFitness app.

JBL-Wireless-UA-Hoofdtelefoon

 

Wireless UA Heart Rate Hoofdtelefoon

Geen zin in een borstband onder jouw kleding om de hartslag te meten? JBL combineert de hartslagmeter gewoon met een draadloze hoofdtelefoon die gebruik maakt van Bluetooth 4.1.

Ook hier gebruikt JBL weer TwistLock om de oortjes goed en comfortabel op hun plaats te houden en ook hier is alle bediening aanwezig. De extra metingen eisen wel hun tol van de accu’s. De accucapaciteit loopt bij deze oordopjes terug naar 5 uur. Ook deze oordopjes zijn IPX5 zweet- en waterbestendig.

JBL-Wireless-UA-Heart-Rate-Hoofdtelefoon

Beschikbaarheid

De UA producten van HTC zijn eind deze maand al in de VS verkrijgbaar. In 2016 zullen ze ook in andere landen verkocht gaan worden. Er is op dit moment echter geen duidelijke planning. De reguliere JBL Wireless UA Hoofdtelefoon ligt eind februari in de winkel voor €179. De JBL Wireless US Heart Rate Hoofdtelefoon komt later in het jaar en gaat dan €249 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.