Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Twee nieuwe gamestreamingdiensten voor Philips TV’s

Vorig jaar kondigde Philips groots te samenwerking met OnLive aan. Een half jaartje later trok Sony de stekker uit de gamestreamingdienst. Tijdens de CES maakte Philips niet één, maar twee opvolgers voor OnLive bekend.

Het mooie van gamestreamingdiensten is dat je zelf geen zware gaming hardware aan de TV hoeft te hangen en dat je ook niet steeds naar de winkel hoeft te rennen om games te kopen. In plaats daarvan reserveer je tijd op de hardware van de dienst met de games van de dienst. Deze worden direct naar jouw TV gestreamd terwijl de opdrachten van jouw controller direct naar de hardware van de dienst worden doorgezet. De onderlinge snelheid tussen TV en gamestreamer zijn enorm belangrijk. Vandaar dat het jaren duurde voor OnLive hier van start ging. Teveel lag zorgt er immers voor dat jouw gamingprestaties achter blijven.

Hier in de Benelux kunnen we per direct games streamen via Transgaming. Daarnaast zal GameFly binnenkort beschikbaar zijn. In diverse landen zal ook Amazon Instant Beschikbaar komen op de nieuwe TV’s van Philips. Dit zal in het eerste kwartaal van dit jaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.