Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: TP-Link introduceert haar smart-home router

Waarom alleen het internet verdelen? De nieuwe SR20 Smart Home Router biedt naast ondersteuning voor verschillende WiFi antennes ook ondersteuning voor Zigbee en Z-Wave. Met behulp van het touchscreen wil TP-Link de router als IoT hub positioneren.

De TP-Link SR20 Smart Home Router is een AC1900 router. Deze biedt op 2.4GHz een maximale snelheid van 600Mb per seconde en op 5.0GHz een maximale snelheid van 1.300Mb per seconde. Echt opvallen doet de router door het 4,3 inch touch display dat erop zit. Dit deed TP-Link al eerder, maar nu kan het display echt gebruikt worden om niet-netwerkgerelateerde taken uit te voeren. Denk aan het in- en uitschakelen van de verlichting in huis. Of het koffiezetapparaat. Voor netwerkcamera’s is het zelfs mogelijk om beelden op een SD kaart op te slaan die in de router zit.

Qua smart home/IoT apparaten is de SR20 Smart Home Router compatible met zowel Zigbee als Z-Wave. Bij Zigbee zal het nog wel de vraag zijn welke apparaten zich met de router laten verbinden, maar Z-Wave is compleet open. Hierdoor is het potentieel van de SR20 Smart Home Router als IoT hub enorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.