Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Sony’s PS-HX500 converteert LP’s naar hi-res Audio

Jouw oude LP’s met kraak en smaak overzetten naar hi-res audio. Het kan met de nieuwe PS-HX500 platenspeler. Sony presenteerde deze PS-HX500 deze weel op de CES in Las Vegas.

De Sony PS-HX500 is opgebouwd als professionele platenspeler. Het gegoten plateau, de draaitafelarm en de plint zijn allemaal ontwikkeld om audio opnamen zo zuiver mogelijk te laten klinken. Daarbij is de balans van de arm snel en gemakkelijk aanpasbaar. De rubber mat waarop de platen liggen meet 5mm dik en er zijn nieuwe posten ontwikkeld die resonantie tegen gaan.

De omzetting naar hi-res audio-opnamen verloopt via de DSD converter in de PS-HX500. De PS-HX500 kan Double-rate en Single-rate DSD-output geven in 5,6MHz/1bit, 2,8MHz/1bit. Via een ingebouwde voorversterker is de PS-HX500 direct op een eindversterker of actieve speaker(set) aan te sluiten.

Beschikbaarheid

De Sony PS-HX500 ligt in april in de winkel voor €500.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.