Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Sony introduceert de eerste HDR Actioncam

Sony is de eerste fabrikant die met een HDR actiocam komt. Sony doet dit op het moment dat Sony zelf, maar ook vele concurrenten met HDR TV’s op de markt komen. Er is echter een groot gebrek aan HDR content en deze actioncam zou die ontwikkeling weleens kunnen versnellen.

Natuurlijk is de camera van Sony optisch zeer sterk. Zo bevat de HDR-AS50 een 11,1 megapixel CMOS beeldsensor met daarvoor een lens van Zeiss Tessar. De lens heeft een instelbare hoek waardoor je geen extreme vertekening krijgt wanneer je geen groothoek nodig hebt. Dit maakt de HDR-AS50 flexibel inzetbaar. Advanced steadyshot moet zorgen voor een stabiel beeld. Iets dat met name interessant is in combinatie met gebruik onder drones. De camera kan via WiFi verbonden worden met smartphones.

De camera kan in time-lapse modus worden gezet waarbij hij foto’s van 8 megapixel schiet. Deze zijn met de bijgeleverde software in een 4K time-lapse om te zetten. Daarnaast zit er een 120p/100p modus voor slow-motion beelden. Met de XAVC S 50Mbps bitrate blijven ook de kleinste details bewaard. Met de waterdichte behuizing kan de HDR-AS50 tot 60 meter onder water.

Beschikbaarheid

De Sony HDR-AS50 ligt in het voorjaar in de winkel voor €220.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.