CES: Ook Samsung maakt haar TV’s klaar voor IoT

Na LG zal ook Samsung op de CES TV’s laten zien die helemaal klaar zijn voor het smart home. Daarin ligt de hoofdrol vooral bij ondersteuning van het Smarttings platform dat Samsung enkele jaren geleden heeft gekocht.

Alle 2016 modellen van Samsung zullen compleet compatible zijn met het Smarttings netwerk. Hierdoor kunnen de TV’s als afstandsbediening voor het huis fungeren. Daarbij kunnen de TV’s niet alleen Smarttings en Samsung apparaten aansturen, maar ook alle apparaten van andere fabrikanten waarmee Smarttings geïntegreerd is. Denk bijvoorbeeld aan de Philips Hue lampen.

Hoewel de nieuwe TV’s wereldwijd worden verkocht, wordt Smarttings ondersteuning per markt geactiveerd. Smarttings is namelijk niet overal te koop. Naar verwachting zullen met name de Amerikaanse landen hier het eerst mee aan de slag gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.