Dit mag je van WebOS 3.0 verwachten

WebOS, ooit gestart als opvolger van PalmOS op PDA’s, is nu volop aanwezig op de TV’s van LG. Binnenkort presenteert LG alweer de derde generatie van het besturingssysteem en daar zitten wat interessante features in.

Om te beginnen heeft WebOS 3.0 UL verificatie voor Smart Home gebruik ontvangen. Het idee van LG is dat de TV met WebOS 3.0 het dashboard voor jouw smart home is. Vanaf de TV moet het mogelijk worden verschillende, populaire smart home apparaten in huis aan te sturen. Van de verlichting tot de thermostaat. Hiervoor ontwikkelde LG binnen WebOS haar IoTV framework.

Met Magic Zoom is het mogelijk onder WebOS om digitale zoom toe te passen op objecten en letters. De software van LG doet dan haar best het plaatje scherp te houden.

Met Magic Mobile Connection moeten gebruikers toegang krijgen tot de apps op de smartphone of tablet van de gebruiker. Of het gaat om het spiegelen van het scherm of het daadwerkelijk draaien van de apps op de hardware van de TV is nog niet duidelijk.

Ook de LG Magic Remote krijgt een facelift waarbij LG verschillende knoppen aan de afstandsbediening heeft toegevoegd. Deze zijn vooral gericht op het bedienen van setopboxen als de Horizon van Ziggo.

Met Channel Plus zal de WebOS 3.0 TV content over de TV zenders heen leggen. Het gaat hierbij om OTT content. Denk aan live scores o.i.d. In hoeverre Nederlandse zenders al met OTT bezig zijn is nog onduidelijk. Toch is het een interessante ontwikkeling. Microsoft doet al een tijd iets vergelijkbaars in de VS via de Xbox One. Echter heeft ook die geen diensten voor het Nederlandse zenderpakket.

Meer nieuws over de TV’s van LG volgt zonder twijfel tijdens de CES in Las Vegas begin 2016.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.