CES: Nikon introduceert 360-graden 4K actioncam

Nikon heeft een 360-graden camera gelanceerd die sterk lijkt op de Ricoh Theta S. Ook hier is het een camera met een sterk bollende lens voor en achter waardoor je vrij om je heen kan kijken. Het grote verschil zit hem in de resolutie (en mogelijk de lens). De Nikon schiet video’s op 4K en in de wereld van 360-video is dat geen overbodige luxe.

Bij onze tests met de Ricoh Theta S kwamen we er immers al achter dan Full HD resolutie voor 360-graden video niet zo gek veel pixels bevat. De 4K resolutie zou dan ook grofweg een Full HD ervaring bieden wanneer je recht voor je uit kijkt (de andere pixels bevinden zich achter je).

Nikon-Keymission-360-Front

Bovendien is de Nikon een echte actioncam die je tot 30 meter onderwater kunt gebruiken en hij is enorm compact. Bovendien is er spraken van optische beeldstabilisatie wanneer de camera op een trillend vlak staat. Nikon noemt deze camera de KeyMission 360, maar prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekendgemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.