Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: NetAtmo Presence, de slimme buitencamera

Vorig jaar mochten we al een buitenlamp met camera van Renkforce testen. Een goed idee en tegelijkertijd een enorme blamage. Netatmo lijkt het beter voor elkaar te hebben met haar Presence camera.

Vorig jaar presenteerde NetAtmo al een beveiligingscamera voor binnen die mensen en dieren kon herkennen en op basis daarvan alerts kon uitsturen. NetAtmo noemt dit Smart-Sight technologie. Een camera die we helaas nog niet in de praktijk hebben mogen ervaren en waar we in de markt wisselende reacties over horen.

Met de Presence brengt NetAtmo het idee naar buiten en levert het een camera die ook in staat is om voertuigen te herkennen. Op de CES wist dit idee meteen al vier nominaties in voor diverse awards in de wacht te slepen.

Netatmo-Presence-Zwart

De Presence beschikt over eigen IR LED’s om in het donker te zien, maar bevat ook een breedstraler om daarmee ook kleuren vast te leggen. De breedstraler kan zowel non-stop aan staan als reageren op beweging. Als gebruiker bepaal je zelf welke activiteiten een waarschuwing op de telefoon zetten of zelfs leiden tot een video-opname. De 1080p HD video’s kunnen op een FTP server naar wens worden geplaatst, maar ook op een interne micro-SD kaart.

Voor de installatie heb je niet veel nodig. Alleen een stroompunt op de muur. De datacommunicatie verloopt via Wi-Fi met ondersteuning van de cloud van NetAtmo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.