Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: EHang 184 AAV is de eerste drone voor mensen

Drones die camera’s vervoeren.. sooow 2014. Drones die pakketjes vervoeren.. sooow 2015. Drones die mensen vervoeren.. welkom in 2016! Het Chinese EHang liet tijdens de CES haar EHang 184 drone debuteren. Het is de eerste drone gemaakt om mensen te vervoeren.

Waarom is het niet gewoon een helicopter? Omdat de inzittende zelf niet vliegt. EHang claimt dan ook dat het niet nodig is een vliegbrevet te behalen. Je programmeert in de computer waar je naartoe wil vliegen en de EHang 184 doet de rest. Het enige dat jij als inzittende kan doen is de vlucht pauzeren om van het uitzicht te genieten.

Hoewel we weinig weten over de technologie achter de EHang, is het propellorsysteem alleen al ingenieus. Het is de eerste drone die aan iedere arm dubbele propellers heeft zitten. Een stukje techniek uit de luchtvaart genaamd ‘turboprop’. Hierdoor vergroot EHang de vliegcapaciteit van de EHang 184. Een mens is echter zwaar en een accupakket ook. Het is dus nog de vraag hoe ver je op dit moment met de drone kan vliegen.

https://www.youtube.com/watch?v=IrPejpbz8RI&feature=youtu.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.