Helemaal nieuw is de AK380 mediaplayer van Astell&Kern niet, maar de nieuwe uitvoering is wel bijzonder. Met haar nieuwe, koperen body weet de Astell&Kern A380 mijn interesse in ieder geval te prikkelen.

Hoewel we weleens koperkleurige gadgets hebben gezien, kiezen fabrikanten tegenwoordig liever voor rosegoud. Net iets zachter, tegen het roze aan. De Astell&Kern A380 Copper is echter opgebouwd in een blok van echt koper.

De keuze voor koper heeft ook gevolgen voor de prestaties van de hi-end audiohardware in de A380. Koper heeft namelijk een hele andere isolatie- en geleidingswaarde die het geluid uit de Astell&Kern A380 positief moeten beïnvloeden. Het koper is afgewerkt met vier beschermende lagen om oxidatie te voorkomen. De achterkant van de Astell&Kern A380 Copper is van carbonvezel en er zit een lederen etui bij.

De Astell&Kern is met een DS uitgerust met een dubbele 32-bit/384kHz DAC en VCXO klok om jitter te reduceren naar 0,2 picoseconden.

Beschikbaarheid

Astell&Kern zal slechts 500 units produceren. Het lijkt erop dat hij alleen in het Verenigd Koninkrijk verkocht gaat worden voor een prijs van £3,299.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.