Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de YEZZ Andy A5T met 4 sterren.

The Good
 • - laag gewicht, 120 gram
 • - prima gebouwd, ligt lekker in de hand; is met één hand te bedienen
 • - screencover wordt erbij geleverd
 • - dual sim
 • - uitstekende prijs/prestatie verhouding
 • - 24 maanden garantie, dat is niet mis!
The Bad
 • - vreemd: geen updatemogelijkheid naar Lollipop; wél via de onofficiële weg is er een mogelijkheid, maar dat is met de nodige risico's
 • - geen verlichte knoppen onderaan het scherm, dat is écht wennen als je een telefoon hebt gehad die dat wél had
 • - geen orginele of goedpassende hoesjes te koop
 • - zeer matige (zeg maar gerust cheapo) oordopjes bijgeleverd
 • - geen sexy uitstraling, de jeugd zal er niet warm voor lopen


Op de MobileWorld in Barcelona en op de IFA in Berlijn hebben we de makers van YEZZ ontmoet. Een aantal telefoons kregen wij ter test mee. De Andy A5T is zonder twijfel de telefoon die iedereen met een beperkt budget moet overwegen. Na een paar maanden gebruik is het voor ons klip en klaar: deze telefoon levert waar voor zijn geld.

yezz-andy-pro-a50-1-newHuawei, Honor en diverse andere merken strijden om de gunst van de koper van een smartphone tegen een scherpe prijs. Zeker nu de bonusregelingen van providers beperkt aan het worden zijn, is het interessant om zelf een goede betaalbare telefoon aan te schaffen. YEZZ is een onbekend merkt in Nederland, maar timmert flink aan de weg in Zuid-Europa en andere continenten. Juist in de markten waar prijs erg belangrijk is, ontstaat een interessant aanbod aan telefoons.

maxresdefaultDe YEZZ A5 is wat ons betreft een topper. Allereerst is de telefoon uitermate licht qua gewicht (slechts 120 gram) en voelt lekker aan. Hij floept zo in een broekzak en je vergeet bijna dat je een telefoon bij je hebt. Het gebruik van betere plastics zorgt dat de telefoon niet goedkoop oogt. Ook niet na een paar maanden intensief gebruik. Het 5 inch scherm is prima qua formaat en heeft 720 x 1280 pixels. Dat lijkt op papier weinig maar is in de praktijk nooit een tekortkoming. De A5T wordt zelfs inclusief een screencover geleverd.

De accu Li-Po 1800 mAh is goed voor een hele dag smartphone gebruik. Standaard zit KitKat als besturingssysteem op de A5T. Ideaal is de dual sim mogelijkheid. In het buitenland stop je er een lokale prepaid sim in om kosten te voorkomen. In Nederland kan je gebruik maken van een goedkope data sim als extra sim. Maar natuurlijk is het ook handig als je prive en zakelijk echt gescheiden wilt houden. De Nederlandse netwerken zijn niet happig op dual sim toestellen. De A5T is een prima optie. De Quad-core 1.3 GHz processor is lekker snel en de 13.1 MP, 4128 x 3096 pixels, autofocus camera valt in de praktijk niet door de mand. Afhankelijk van het model heeft de A5T 4GB of 8GB geheugen beschikbaar. Standaard is de opslag met een 64GB kaartje uit te breiden.

Hoewel de YEZZ A5T alles heeft wat een moderne smartphone moet hebben, zijn er wel een paar wenspunten. Allereerst is het ons nog niet gelukt om via de ingebouwde software te upgraden naar LolliPop. Dat had inmiddels wel gemogen. Ook missen we verlichte knoppen onderaan het toestel als HOME knop, en terug en menu optie. dat is echt in het donker af en toe een behoorlijk nadeel. De strakke vormgeving kan ook als saai gezien worden. Wij vinden hem super, maar vooral jeugd reageert dat het ontwerp wel iets afwijkender had mogen zijn. Als laatste nadeel is het gebrek aan hoesjes. Omdat het merk nog niet groot in Nederland is, moet je goed zoeken naar een hoesje. Wij hebben er geen gevonden.

Conclusie
Wie de kinderen of zelf een goede telefoon kado wil doen, maar op de centen moet letten, moet zeker de YEZZ A5T overwegen. Alles lijkt op een premium telefoon behalve de prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.