Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Edifier MP233

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Voor het formaat krijg je een wel heel goed geluid
  • Zeer goede accuduur
  • Comfortabel in gebruik

THE BAD

  • Kabeltjes passen qua kleur niet bij de speaker

In het compacte speakersegement zijn er weinig speakers die echt anders klinken. Hoewel de Edifier MP233 op het eerste oog niet veel anders doet dan het gros van haar directe concurrenten, maakt de kleine speaker zeker een verschil in de kwaliteit van het geluid dat de kleine speaker produceert. Daarnaast kan hij autonoom functioneren.

Unboxing

Edifier levert de MP233 netjes af. Je krijgt er een polsbandje, 3,5mm audiokabel en een micro-USB kabel mee. Helaas kiest Edifier er niet voor om deze in de kleur van de speaker te leveren. Een klein detail, maar toch jammer.

Design

Qua design is de Edifier MP233 geen heel opvallende verschijning. Als je hem in het zwart koopt zoals ons testmodel. Bij de rode en witte versies is dit compleet anders en heeft de Edifier MP233 duidelijk een eigen gezichtje gekregen.

 

Bediening

De bediening zit in zijn geheel bovenop de speaker evenals de NFC chip waardoor non-iOS gebruikers snel met de speaker kunnen verbinden. De knoppen zijn groot, duidelijk en gemakkelijk in te drukken. Zelfs op de tast zijn ze goed te vinden. Alleen de power schuif wijkt af en zit dan ook op de achterkant weggewerkt.

Edifier MP233 IMG_5789

Aansluitingen

Aan de achterkant zitten alle belangrijke aansluitingen. Dit beging met de micro-USb aansluiting om de Edifier MP233 op te laden gevolgd door de 3,5mm analoge audio ingang (AUX) en een microSD slotje. Dat laatste kom ik later op terug.

Edifier MP233 IMG_5790

Geluidskwaliteit

Edifier mag dan besparen op de kabeltjes, dat doen ze niet op het geluid. Aan de voorkant vinden we twee 48mm drivers die aan de achterkant een passieve bass radiator aansturen. Deze constructie forceert een lager geluid dan je normaal uit een speaker van dit formaat krijgt en dat zal liefhebbers van dance muziek zeker bevallen. Bij akoestische muziek kan het geluid wat ‘te laag’ bevonden worden, maar het is niet zo geforceerd als bij de gemiddelde speaker in dit prijssegment. Edifier heeft duidelijk wel haar best gedaan om een stukje balans te vinden.

Bluetooth

De Edifier MP233 maakt gebruik van Bluetooth 4.0 en levert een prima, stabiele verbinding op. Uiteraard is de speaker ook als speakerphone te gebruiken. Hij maakt gebruik van A2DP als protocol.

Edifier MP233 IMG_5791

Autonoom muziek spelen

Maar wat als je helemaal geen zin hebt om jouw smartphone aan de speaker te hangen? Dan prik je er gewoon een microSD kaartje met muziek in. De Edifier MP233 zal deze zelfstandig afspelen mits deze niet groter is dan 32GB.

Accuduur

Edifier claimt een accuduur van 12 uur. Bij een normaal volume (ongeveer 50%) haalt de Edifier MP233 dit met gemak. Bij hogere volumes moet de versterker en de speaker wat harder werken, dus gaat de accuduur iets omlaag.

Conclusie

Een compacte speaker bouwen is niet moeilijk. Iedereen doet het. Een speaker zo klein die toch een goed geluid neerzet? In deze prijsklasse? Dat is een klasse apart. Hoewel niet bijzonder geschikt voor akoestische muziek, zal de liefhebber van algemene top40 muziek en dance veel plezier beleven aan de Edifier MP233.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.