Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Dumpert Powerbank 13.000 mAh met verlichte display

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Flinke capaciteit
  • Handig display
  • Twee USB poorten
  • Nederlandse service en garantie

THE BAD

  • Slechts één 2,1 ampère aansluiting

Neerlands populairste videodump doet ook in powerbanks. Daar vonden we de Dumpert Powerbank 13.000 mAh met verlichte display. Ik mocht de afgelopen weken met deze roodverlichte, groene rakker op pad.

Unboxing

Dumpert levert de Dumpert Powerbank 13.000 mAh met verlichte display in een simpel ziplockzakje. Het gaat immers om de prijs. Wel stoppen ze er nog een klein micro-USB kabeltje bij. Altijd handig. Een korte handleiding maakt het af.

Dumpert Powerbank IMG_7518

Powerbank

De Dumpert Power Bank D566 II zoals hij voluit heet, heeft een capaciteit van 13.000 mAh. Wat de powerbank bijzonder maakt is het rode display. Deze geeft keurig in procenten aan hoeveel stroom er nog in de powerbank zit. Ondanks dat de Li-ion accu best wat misbruik kan hebben, heb je dus goed overzicht over wanneer het echt weer eens tijd wordt om hem op te laden.

Met 13.000 mAh geeft de Dumpert Powerbank 13.000 mAh met verlichte display je een enorm vermogen mee. Dat mag ook wel, want met 13,7cm x 6 cm x 2,1 cm is het één van de grotere powerbanks die we de laatste maanden hebben gezien. Een iPhone 6s Plus is met deze capaciteit zo’n vier keer mee te laden.

Dumpert Powerbank IMG_7522

De Dumpert Powerbank 13.000 mAh met verlichte display beschikt over twee USB aansluitingen. Één met 1 ampère en één met 2,1 ampère. Die 2,1 ampère is de belangrijkste aansluiting. Menig tablet en smartphone zal anders veel te traag opladen.

Zaklamp

Officieel heeft de Dumpert Powerbank 13.000 mAh met verlichte display ook een zaklamp functie. Dit klinkt heel groots, maar dat valt wel mee. Het is gewoon een handig klein, wit LED lampje. Goed genoeg voor het kleinere zoekwerk. Leuk detail is dat je hem ook op een SOS knipperpatroon kunt zetten. Handig wanneer je geen internet hebt en toch zonder bier zit. Voor de bassheads is er nog een stroboscoopfunctie.

Conclusie

Dumpert claimt een adviesprijs van €79,95, maar dat is natuurlijk om de daadwerkelijke verkoopprijs van €29,95 een koopje te doen lijken. In de praktijk bieden vele merken een vergelijkbare capaciteit voor hetzelfde geld. Als Nederlands merk moet Dumpert echter ook de Nederlandse wetgeving naleven aangaande garantie en service. Misschien wel het belangrijkste argument om toch voor deze te kiezen.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.