Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Cobra AirWave Box

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Behoorlijk zuiver
  • aptX ondersteuning
  • Erg stevige behuizing
  • Goede accu

THE BAD

De AirWave Box is Cobra’s speaker voor buiten. De bluetooth speaker moet zich onderscheiden door haar extreem robuuste behuizing in combinatie met een goed geluid.

Unboxing

Wanneer je de verpakking van de Cobra AirWave Box opent, vindt je de handleiding, de speaker en een lange USB flatcable. Een netstroomlader ontbreekt, maar die heb je natuurlijk al. Prima uitrusting dus.

Design

Qua robuustheid heb je met de Cobra AirWave Box niets te klagen. De behuizing van de speaker bestaat uit dik plastic en rubber. Er zijn twee punten waar je karabijnhaken zou kunnen bevestigen om de speaker aan een tas te hangen. De speakergril is stevig en door het bolletjesreliëf met de hand niet in te deuken. Bovendien ligt de gril net een stukje dieper dan de rand om stootschade te voorkomen. Voor een outdoor speaker is het dus prima uitgedacht.

De behuizing is IPX7 gecertificeerd. Met andere woorden, je mag ermee zwemmen zolang het niet langer dan 30 minuten is en niet dieper dan 1 meter onderwater. De ideale speaker voor naast het zwembad dus. Bovendien blijft hij uit zichzelf drijven. De geluidskamer van de AirWave Box is dus luchtdicht afgesloten en dat is weer goed voor het volume dat de AirWave Box neerzet.

Akoestisch

Aan de voorkant vinden we een stereospeakeropstelling. De drivers zitten erg dicht naast elkaar, dus het stereoklankbeeld is niet breed. Een probleem waar vrijwel alle stereospeakers in deze klasse mee geconfronteerd worden. Aan de achterkant zit nog een passieve bass radiator. Deze zorgt ervoor dat de relatief kleine klankkast toch een warm geluid krijgt. Bovendien behaalt de AirWave Box een aardig volume voor haar formaat.

Technisch

De Cobra AirWave Box maakt gebruik van bluetooth. Dat kwaliteit belangrijk is bij Cobra blijkt uit de ondersteuning voor aptX. Overigens is deze ondersteuning niet terug te vinden op de doos. Het is mijn Xperia Z5 die ontdekte dat aptX aanwezig is in de AirWave Box. Niet handig, want aptX ondersteuning is beter dan het oude en veelgebruikte A2DP. De muziek is simpelweg veel zuiverder. Verder bevat de AirWave Box een flinke accu die ongeveer 10 uur meegaat.

Gebruikservaring

De AirWave Box is een gemakkelijker speaker om mee te nemen en een even gemakkelijke speaker om lief te hebben. Het kleine kastje bevat voldoende volume om de gemiddelde vinextuin van muziek te voorzien. Wel mist de AirWave Box bereik in de lage tonen. Hierdoor zullen liefhebbers van dancemuziek er wat minder mee hebben. Liefhebbers van rock en andere stijlen zullen de zuiverheid van de speaker echter waarderen.

Conclusie

De Cobra AirWave Box is een speaker zonder overdreven bass. Het gaat gewoon om een zuiver geluid en dat weet de speaker tot op een zeker volume echt wel vast te houden. Bovendien is hij waterdicht en heeft hij bevestigingspunten waardoor hij ideaal is voor outdoor gebruik. Dit maakt de Cobra relatief uniek en een leuke speaker om altijd bij je te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.