Nokia Ozo VR filmen voor pro’s

Dat Nokia terugkeert op de markt is al lang geen geheim meer. Dat Nokia graag experimenteert met andere producten dan telefoons ook niet. Zo heb ik met groot plezier jarenlang op een 17 inch Nokia CRT monitor gewerkt. Met de Ozo introduceerde Nokia onlangs een speciale camera voor VR video’s.

Nokia presenteert de Ozo als de eerste ‘professionele’ camera voor Virtual Reality video’s. Er zijn er natuurlijk al heel wat, maar het gros is gebaseerd op frames waar je meerdere GoPro camera’s in hangt. Een bal als deze was er ook al eens, maar alleen in staat om foto’s te maken.

Bovendien let Nokia niet alleen op video, maar ook op geluid. De bal neemt niet alleen beelden op in 360-graden rondom, maar ook geluiden. Doordat de camera van eigen opslag en een accu voorzien kan worden is het ook mogelijk om de Ozo onder een drone te hangen en zo echt draadloos in VR te filmen. Op de eigen datacartridge kan de Ozo 45 minuten aan video kwijt.

Dat de Ozo zich richt op de professional zien we ook terug in de prijs. Zo kost de camera zelf al $60.000. Een data cartridge schuift voor $5.000 over de toonbank en een docking station voor deze datacartridge kost $1.5000 en dan zijn er nog heel wat andere accessoires die eraan komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.