Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Ministerie publiceert handleiding drones en privacy

De regelgeving rond drones blijft verschuiven. Om duidelijkheid te geven over de huidige stand van zaken, publiceerde het ministerie van veiligheid en justitie deze week een handleiding over hoe je met drones dient om te gaan.

Hoewel dit soort handleidingen zich doorgaans richt op wat wel en niet mag in het algemeen, gaat de handleiding van het ministerie alleen in op het privacy aspect. In 35 pagina’s praat het ministerie je helemaal bij over wet, regelgeving en de gedragscode rond het gebruik van drones met camera’s en andere sensoren die de privacy van mensen kunnen schenden. Het is dan ook niet verrassend dat het college voor de bescherming van persoonsgegevens heeft bijgedragen aan de totstandkoming van de handleiding.

Heb je interesse, download dan de handleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.