Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Light, de eerste camera met 16 lenzen

Als het om achteraf scherpstellen heeft de Lytro camera de markt aardig opengebroken. Zelfs vele smartphones bieden deze mogelijkheid nu, al is het met wat kunst en vliegwerk (en alles behalve echt goed). Met Light komt een nieuw merk met wederom een nieuw concept. De opvallende Light L16 gaat de strijd met de professionele DSLR camera’s aan.

De Light L16 is een compactcamera met 16 lenzen. De lenzen verschillen allemaal, maar maken samen toch één foto met een resolutie van 52 megapixel. Het lenzenpakket biedt een zoom van 35mm-150mm. Video’s filmen doe je op 4K.

De Light L16 draait op Android en heeft software aan boord om foto’s te bewerken. Daarnaast is het natuurlijk Wi-Fi om foto’s snel te delen en het display is een 5 inch touchscreen.

Beschikbaarheid

De Light L16 is een alternatief voor de duurdere DSLR camera’s, maar wel met een enigszins vergelijkbaar prijskaartje. Het toestel gaat €1.699 kosten en zal pas na de zomer van 2016 verzonden worden. Maar dan heb je wel iets heel bijzonders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.