Arjan Olsder
Arjan Olsder

Android krijgt split-screen ondersteuning

Android wordt als OS weer een stapje serieuzer. De nieuwste versie van Android zou standaard ondersteuning krijgen voor het draaien van split-screen apps. Er zijn nu al verschillende fabrikanten (o.a. Huawei en Samsung) die daar zelf iets voor hebben bedacht. Google gaat dit nu standaardiseren.

Al jaren is Android op een tablet vooral Android op een groter scherm dan de smartphone. Met Android TV en Android Auto werkte Google al aan specifieke versies van Android voor specifieke apparaten. Google heeft Chrome OS altijd gezien als het antwoord voor iedereen die een echte multitasking ervaring zoekt.

Met native ondersteuning voor split-screen apps zal het mogelijk worden om gestroomlijnd te kunnen werken op tablets en misschien zelfs op phablets. Dat Google deze stap nu zet is niet vreemd. Google introduceerde dit jaar de Pixel C tablet die een antwoord moet vormen op de Surface tablets van Microsoft. Echter kan de Surface wel goed multitasken en kan daardoor als een productiever tablet gezien worden. Hoe dan ook, het is een nieuwe functie voor Android waar ik zelf niet op kan wachten.

De verwachting is dat we in het najaar van 2016 de eerste split-screen updates voor Android zullen zien. Niet vreemd, want veel ontwikkelaars zullen naar verwachting veel tijd nodig hebben om hun apps geschikt te maken voor een variabel schermformaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.