In navolging van de Chromebook Pixel heeft Google ook een eigen tablet ontwikkeld. Het gaat om de Pixel C tablet. De Chromebook Pixel was de eerste Chromebook met een USB Type-C USB aansluiting. Zover wij weten is de Pixel C de eerste tablet met deze aansluiting.

Het leuke van de Pixel C is dat deze standaard met afneembaar toetsenbord komt dat ook op de achterkant te bevestigen is. Daarmee neemt de Pixel C het qua gebruiksvriendelijkheid in ieder geval op met de Surface Pro en Xperia Z4 Tablet. Ook hier is het toetsenbord verbonden via bluetooth. opvallend is dat er een inductie verbinding tussen tablet en toetsenbord is waardoor je het toetsenbord in theorie niet hoeft op te laden.

De Pixel C krijgt een 10,2 inch display mee met een helderheid van 500 nits en een resolutie van 2560×1800. Ook buiten dus goed bruikbaar. Voor de Chipset heeft Google opvallend genoeg niet voor Qualcomm gekozen. Hoewel Qualcomm wel de chipsets voor de Nexus 5X en Nexus 6P levert, gaat Google hier met Nvidia in zee. De chipset krijgt 3GB aan werkgeheugen mee. Afhankelijk van de uitvoering krijg je 32GB en 64GB aan opslagruimte.

Natuurlijk draait de Google Pixel C op Android 6.0 en dan wel in haar meest pure vorm. Eigenlijk is dit dus gewoon de opvolger van de Nexus tablet die ooit door HTC werd ontwikkeld.

Beschikbaarheid

EU prijzen zijn er nog niet, maar in de VS zal de 32GB uitvoering $499 gaan kosten. Voor $599 krijg je de 64GB uitvoering. Het bijbehorende toetsenbord gaat $149 kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.