Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Test: USB oplaadbare AA en AAA batterijen

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • uniek product
  • geen kabels nodig
  • geen lader nodig
  • AAA en AA versie

THE BAD

  • AAA versie is beetje priegelen

Op de IFA in Berlijn hebben wij heel wat leuke kleine nieuwtjes gezien. Soms blijkt t prullaria bij de test en vaak is t gewoon nog niet te koop. Zo’n leuk product zijn de oplaadbare batterijen “ECO-USBcell”van Pilot Electronics. Je hebt er geen oplader voor nodig. Gewoon in de USB poort steken; opladen; dopje er op en klaar voor gebruik. Gegarandeerd de hit van 2016!

In het woud aan Chinese leveranciers troffen wij Pilot Electronics aan. Een luidspreker trok onze aandacht. Later zullen we onze review online plaatsen. Die luidspreker is een top product. In het gesprek toonde de verkoper trots AA en AAA batterijen. Opladen zonder kabels of adapter of lader. Gewoon rechtstreeks op de USB poort prikken. Eerst zien, dan geloven dachten wij. Inmiddels hebben we de batterijen al in diverse producten gebruikt. Ze werken wonderbaarlijk goed. De verpakking en alles er om heen klopt. Het is nu wachten op een importeur die het product omarmt.

De AA batterijen zijn perfect. De AAA batterijen hebben weliswaar een ingebouwde USB stekker om deze op een USB poort op te laden, het is echter een beetje friemelen vanwege de halve afmeting. Maar ook deze werken prima. Omdat de batterijen een stukje energieruimte moeten opofferen aan de stekker is de duur dat ze te gebruiken zijn, iets minder dan een volle lengte batterij.

Unknown-1

Conclusie
De USB oplaadbare batterijen zijn een uitkomst voor reizigers. Nog minder spullen meenemen en eigenlijk overal ter wereld op te laden. Wie weet iets voor de ANWB winkel of Beversport?

Eén reactie

  1. Nog altijd niet onder een betrouwbare merknaam te krijgen in Europa.

    Waarschijnlijk is het onmogelijk om het veilig gecertificeerd te krijgen. Niemand wil z’n handen eraan branden zo lijkt het wel.

    Ik heb ze via Amazon.nl. Maar of die verkoper ook traceerbaar is als m’n huis afbrand is nog maar de vraag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.