De TAG Heuer Connected lijkt de eerste smartwatch te zijn van aan klassiek horlogemerk dat groots door Google en Intel aan de wereld wordt voorgesteld. Het horloge werd vannacht in New York gepresenteerd.

De onthulling van de TAG Heuer Connected werd door TAG Heuer CEO Jean-Claude gedaan in samenwerking met Intel-CEO Brian Krzanich en Android VP David Singleton.

De TAG Heuer Connected is natuurlijk een horloge op basis van Android Wear die qua looks vooral de strijd aan zal gaan met de relatief goedkope smartwatch van Huawei. De TAG Heuer Connected onderscheidt zich dan ook vooral in materiaalgebruik. Zo is de kast van titanium grade 2 gemaakt waardoor deze lichter is dan horlogekasten van andere materialen. Qua design volgt de TAG Heuer Connected de Carrera designlijn van TAG Heuer. op de 12, 6 en 9 uur zitten chronograafwijzerplaten die snelkoppelingen en notificaties kunnen weergeven.

Technisch bestaat de TAG Heuer Connected uit een (echt rond) touchscreen van saffierkristal. Hieronder ligt de Intel Atom Z34XX chipset met 4GB aan opslagruimte, WiFi, Bluetooth en een Qi ontvanger om het horloge draadloos te laden. Een microfoon maakt het af. Het geheel is waterdicht.

Beschikbaarheid

Het zal je niet verbazen dat een merk als TAG Heuer geen prijsvechter is. De TAG Heuer Connected krijgt dan ook een prijskaartje van €1.350 mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.