Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

T-Mobile breekt de streaming televisiemarkt open in de VS

Netflixen op je smartphone. Het kan hier prima in Nederland, maar je loopt wel het risico bovenmatig snel door je MB’s heen te zijn. In Amerika lijkt T-Mobile nu de markt open te breken.

T-Mobile heeft daar aangekondigd dat het klanten gratis video’s laat streamen via Netflix, Hulu en HBO Go. Deze zet volgt op het uitsluiten van datakosten bij populaire muziekdiensten als Spotify en Napster afgelopen jaar.

Er wordt al jaren gesproken over de mogelijkheid voor telecomproviders om voor bepaalde internetdiensten een ander (duurder) tarief te rekenen. In het kader van de net neutraliteit is dit niet toegestaan. T-Mobile gaat op deze manier precies de andere kant op en ook dan zou je kunnen spreken over het in gevaar brengen van de net neutraliteit. Al is het voor Netflix gebruikers positief voor de portemonnee, hoe valt het voor fans van veel kleinere videostreaming diensten?

De kans dat T-Mobile een vergelijkbaar aanbod in Nederland zal doen is niet heel groot. T-Mobile Nederland staat alweer in de etalage. Dus na Ben en O2, mogen we binnenkort wellicht weer een andere naam op de provider plakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.