Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Synology’s DiskStation DS716+ richt zich op de ZZP’er

Betrouwbare opslag van de boekhouding, maar na een zware dag toch 4K video’s kunnen streamen? De Synology DiskStation 716+ lijkt gemaakt voor de (zelfstandige) thuiswerkers.

De Synology DiskStation 716+ heeft een quad-core processor aan boord en biedt ondersteuning voor AES-NI hardware encryptie zodat het beveiligen van jouw kostbare data zo min mogelijk ten kosten van de prestaties van de NAS gaat. Synology claimt dat de Synology DiskStation 716+ een leessnelheid van 223MB per seconde kan behalen en een schrijfsnelheid van 137MB per seconde zonder beveiliging of 218MB per seconde en 141MB per seconde met encryptie aan. Bovendien moet de chipset snel genoeg zijn om 4K video’s te transcoden.

Verder biedt de Synology DiskStation 716+ veel functies die je van een Synology NAS in deze serie mag verwachten zoals een dubbele LAN aansluiting met link aggregatie, een speciale sleutel om de harddrives op slot te zetten en een Kensington aansluiting om de server zelf aan een staalkabel te bevestigen. 1X USB 3.0 voor en 2X USB 3.0 achter en een eSATA aansluiting om nog meer drives aan te sluiten.

Voor zakelijke gebruikers kan het interessant zijn om te weten dat de Synology DiskStation 716+ geschikt is voor XMware, Citrix en Microsoft Hyper-V. Daarnaast is er een berg aan apps beschikbaar voor de NAS. Van Plex Mediaserver tot WordPress en eigen mailserver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.