Review: Samsung Galaxy S6 Edge+

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer snel
  • Mooie kleuren
  • Goede cameraprestaties

THE BAD

  • Lastig te hanteren

“Omdat het altijd groter kan” kwam Samsung onlangs met de Samsung Galaxy S6 Edge+. Vrijwel hetzelfde toestel als de Samsung Galaxy S6 Edge, maar vooral een stuk groter. Iets dat de nodige voordelen met zich meebrengt.

Unboxing

Samsung levert de Samsung Galaxy S6 Edge+ met een standaard netstroomlader en een mooie headset. Een snelle draadloze lader zit er helaas niet standaard bij. Wat ons betreft zou dit bij een premium smartphone als deze best mogen.

Design

Waar de randen onder en boven bij de Galaxy S6 Edge keurig zijn afgerond, heeft Samsung hier toch voor een klein lijntje in het ontwerp gekozen. Verder is de Galaxy S6 Edge+ letterlijk een Galaxy S6 Edge in het groot.

Display

Zo heeft de Galaxy S6 Edge+ nu een display van 5,7 inch. Natuurlijk betreft het een Super AMOLED display en met 1.440×2.560 pixels praten we over 518 pixels per inch. Alleen de Sony Xperia Z5 Premium weet een hogere pixeldichtheid neer te zetten.

Het wordt beschermd met Cornign Gorilla Glass 4 en natuurlijk loopt het display aan beide zijkanten af. Hoewel dit qua design bloedgaaf blijft, blijf ik toch last hebben met het hanteren van het display. Het komt veel vaker voor dat een vingerkootje net het display raakt waardoor het toestel niet altijd reageert zoals ik zou mogen verwachten van het toestel. Een cover die het toestel net wat meer ‘vlees’ geeft op de zijkanten blijft dan ook mijn advies.

Specs en Benchmarks

Net als bij haar kleinere broertje is de Galaxy S6 Edge+ ingelegd met een Samsung eigen Exynos chipset en wel de 7420. Deze heeft een octacore processor die bestaat uit een quad-core 1.5GHz kern en een quad-core 2.1GHz kern. Het toestel beschikt als één van de weinigen over 4GB aan werkgeheugen en een Mali-T760MP8 GPU voor gamers. Het toestel dat wij hebben getest beschikt standaard over 32GB aan opslagruimte, maar er is ook een 64GB uitvoering. Gezien een micro-SD lezer ontbreekt is ons advies om voor de 64GB uitvoering te gaan.

Kijken we naar de benchmarks, dan zien we zeer nette resultaten. Opvallend is dat alleen de Galaxy Note 5 gemiddeld hoger weet te scoren in AnTuTu. De reguliere S6 Edge behaalde daar in onze test 69889 punten terwijl deze + versie daar met 68549 punten toch net onder duikt. Nu is de marge wel dusdanig marginaal dat ik me er geen zorgen over zou maken. Onder 3D Mark haalde de standaard S6 Edge 21162 punten terwijl de + hier met 24028 punten wel duidelijk beter scoort. Daarnaast hebben we hier 1273 punten in Slingshot behaald. Doordat de Galaxy S6 Edge alweer terug is naar Samsung kunnen we daar geen vergelijking op trekken. Hoe dan ook, je hebt één van de snelste smartphones van dit moment in de hand.

Verder krijg je van Samsung dual-band WiFi met ondersteuning voor ac. Je krijgt bluetooth 4.0 met ondersteuning voor streaming met het A2DP en aptX protocol. Er is ondersteuning voor draadloos laden via de qi standaard en ondersteuning voor ANT+ sportsensoren. De accu heeft een capaciteit van 3.000mAh.

Camera’s

Je krijgt van Samsung een 5 megapixel selfie camera die video’s kan schieten op 1440p op 30 frames per seconde. Full HD filmen kan op 60 frames per seconde.

De 16 megapixel camera aan de achterkant kan filmen op 2160p (2K) met eveneens 30 frames per seconde en Full HD op 60 frames per seconde. Daarmee zijn de videoprestaties goed.

Natuurlijk hebben we de nodige samplefoto’s voor je. Daarin hebben we vooral gekeken naar de prestaties in het donker en daar kunnen we zeer tevreden over zijn. Het toestel doet het zeer goed.

Gebruikservaring

De Galaxy S6 Edge had moeite om het einde van de dag te halen, maar de accu van de Galaxy S6 Edge+ stelt niet teleur. Een volle dag met regelmatige gamingsessies, wat foto’s en video’s blijkt geen enkel bezwaar voor het toestel. Ook de interface van Samsung is lekker snel. Het enige waar ik me aan erger is het toetsenbord. Standaard neemt deze ook al jouw e-mail adressen op in de autocorrect waardoor ik regelmatig teksten tik waar ik later e-mail adressen voor woorden moet vervangen. Buitengewoon vervelend en voor mij een reden om een ander toetsenbord te installeren. Verder valt er eigenlijk niets op te merken aan de Galaxy S6 Edge+.

Conclusie

Met de Galaxy S6 Edge+ legt Samsung haar beste Galaxy S toestel tot nu toe in jouw handen. En het grootste. Hoewel de gebogen randen dé feature zijn om voor dit toestel te kiezen, maken ze het ook wat lastig te hanteren en daardoor weet Samsung net niet met alle punten naar huis te gaan. De Galaxy S6 Edge+ is ‘bijna’ perfect.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S6 Edge+ is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder

Arjan Olsder