Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Nerf N-Strike Modulus

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Iets snellere motor dan de Demolisher
  • Erg leuk om het wapen naar eigen smaak en voorkeur aan te passen

THE BAD

  • Witte pijltjes komen minder ver
  • Zwarte beschildering maar aan één kant van het geweer
  • 27 meter bereik alleen bij ideale omstandigheden

Nerf is en blijft een hit bij zowel kinderen als iedereen met een creatieve kantoorbaan. Deze winter heeft het merk dan ook weer iets nieuws en daarbij pakt Nerf het meteen goed aan. Het nieuwste Nerf geweer, de N-Strike Modulus, is namelijk compleet modulair.

Unboxing

Hoewel je uitbreidingssetjes in de winkel kan kopen, is het basispakket van de N-Strike Modulus al aardig compleet. Naast het basisgeweer ontvang je meteen een vizier, een extra handvat, een verlengstuk voor de loop, een verlengde kolf en een ammoclip met 10 witte pijltjes.

In de winkel is het mogelijk om andere verlengstukken voor de loop te kopen, pootjes voor de ware scherpschutter of een schildje zodat je geen pijlen in je gezicht krijgt als je de tijd neemt om te richten. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de ammoclips die los worden verkocht.

Design

ook de Modulus is een Nerf geweer in hart en nieren. Dit zie je op afstand al. Nerf combineert al jaren realistische vormen van wapens uit films met de vrolijke Nerf kleuren.

Een groot deel van de ‘modulaire’ aanpasbaarheid is op basis van plastic rails die op verschillende plekken van de N-Strike Modulus en het verlengstuk van de loop terugkomen. Hierdoor krijg je relatief veel vrijheid in de configuratie van jouw N-Strike Modulus. Ook voor de loop en de kolf heeft Nerf zelf een modulaire aansluiting bedacht om accessoires op te bevestigen.

Aardig detail is dat dezelfde rails, loop- en kolfaansluitingen ook al aanwezig waren op de N-Strike Demolisher 2-in-1 die we vorig jaar hebben getest, al is dat niet heel interessant. Plaats je het extra handvat onder de Demolisher, verlies je de mogelijkheid om de grote darts te verschieten. Vervang je de kolf, verlies je de optie om een extra dart als voorraad mee te nemen. Toch maakt het me nieuwsgierig naar welke andere nerf guns dit soort aansluitingen hebben.

Nerf-N-Strike-Modulus-Onderdelen

Alleen in de afwerking valt iets negatief op aan het geweer. Aan één kant zijn de details als het logo wel beschilderd en aan de andere kant van het geweer (de kant die tegen het karton van de doos aan ligt) niet. Het gaat daarbij om de zwarte elementen. Dit zagen we vorig jaar ook al bij de Demolisher en is toch een beetje jammer.

Nauwkeurigheid

Nerf geeft op de verpakking aan dat de witte darts een bereik hebben van rond de 27 meter. Zonder wind, loop omhoog haal je dit wel. Zoals je in ons unboxing filmpje kunt zien halen de witte darts een afstand van ongeveer 12 meter wanneer je bij lichte wind nauwelijks omhoog schiet. Opvallend is dat de blauwe darts van de Demolisher (zelfde ammoclip) de 20 meter halen. Iets anders dat opvalt is dat de Demolisher niet met de witte pijlen overweg kan. Gezien we met beide kleuren meerdere schoten hebben gelost die ongeveer dezelfde afstand behaalden, gaan we er dus toch vanuit dat er verschil is in kwaliteit.

Op de N-Strike Modulus kun je standaard al een scope zetten. Natuurlijk, hier is het echt een kiddie ding, want verticaal gezien is de N-Strike Modulus alles behalve nauwkeurig. Hou je echter rekening met hoever de pijlen over een bepaalde afstand zakken, is deze horizontaal wel behoorlijk nauwkeurig.

Dit komt mede door de getrokken loop die Hasbro voor de N-Strike Modulus heeft bedacht. Deze creëert een werveling tijdens het schieten. Hierdoor hebben de pijltjes vlak na het verlaten van de loop minder last van luchtweerstand. Slim.

Iets anders dat opvalt aan de Modulus is het motorische deel. Om een pijl ver weg te kunnen schieten moet de motor even op gang komen. Dit lijkt op dezelfde set batterijen sneller te gaan bij de Modulus dan bij de Demolisher. Of dit exemplarisch is of dat Hasbro echt een andere motor heeft geplaatst weten we niet. Let wel, de Modulus is geen ‘opvolger’ van de Demolisher.

Conclusie

Nerf weet keer op keer speelgoedgeweren neer te zetten waar je zelfs als volwassen man niet vanaf kunt blijven. met de Modulus is dit precies hetzelfde verhaal. Natuurlijk weet je dat het veranderen van de loop nauwelijks effect zal hebben op de pijl, maar wat is het leuk dat de Modulus op die manier echt ‘jouw’ geweer is.

Beschikbaarheid

De Nerf N-Strike Modulus en accessoires zijn onder anderen te koop via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.