Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: NERF Demolisher 2-in-1

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Schiet erg snel
  • De kleine darts zijn ideaal op middel-lange afstand
  • De missiles komen nog veel verder
  • De kolf hoef je niet te gebruiken

THE BAD

Gister keken we al even naar de Nerf Mega Thunderbow. Vandaag hebben we de Demolisher 2-in-1 voor je. Een gun uit dezelfde N-Strike Elite serie van Nerf, maar heel anders van vorm. Daarnaast draagt de Demolisher 2-in-1 veel meer munitie met zich mee en dat maakt dit wapen echt enorm leuk voor thuis of op kantoor.

Unboxing

Hasbro levert de Demolisher 2-in-1 met twee typen munitie. Het gaat om 10 Elite darts met een banaanmagazijn en twee Missiles. De kolf van de Demolisher 2-in-1 zit los in de doos. Je mag zelf kiezen of je deze op de Demolisher 2-in-1 plaatst.

NERF-Demolisher-2-in-1 Munitie

Om met de Demolisher 2-in-1 te spelen zijn ook vier penlite batterijen nodig. Deze worden niet standaard meegeleverd.

Design

De Demolisher 2-in-1 is één van de weinige gemotoriseerde wapens uit de Nerf collectie. Hasbro heeft de batterijen veilig achter een klep geplaatst welke alleen geopend kan worden met een schroevendraaier.

Het gemotoriseerde deel werkt een beetje als de aandrijving van een achtbaan. De motor laat een wiel draaien en met de trekker breng je een Elite Dart naar het wiel toe waarna het wiel deze enorm zal versnellen. De motor moet wel even op snelheid komen, dus het is handig om deze warm te laten lopen vlak voor je gaat schieten. De motor bedien je met een tweede trekker.

NERF-Demolisher-2-in-1 Trekkers

Om de darts te helpen, heeft Hasbro de Demolisher 2-in-1 van een getrokken loop voorzien. Door de draaiing van geulen in de loop, moet de dart om haar as gaan draaien waardoor het minder snel van baan zal veranderen wanneer de dart de loop verlaat. Ook iets dat we kennen uit de echte wapenindustrie.

Dat Hasbro dit doet is erg slim, want de 10 elite darts zitten in een ammoclip welke de darts met een veer naar boven duwt. De druk op de darts kan er voor zorgen dat ze wat afplatten omdat ze hol zijn. De afwijking die hierdoor zou kunnen plaatsvinden wordt zo mooi gecompenseerd.

Mochten de darts toch vastlopen in het mechanisme, dan kun je een rood klepje wegtrekken en zo de vastgelopen dart verwijderen. Handig!

NERF-Demolisher-2-in-1 Serviceluikje

De Nerf missiles zijn twee grote raketten. Deze worden afgevuurd op basis van luchtdruk en hebben daardoor een veel groter bereik dan de Elite Darts. Één missile is gebruiksklaar onder de loop te bewaren terwijl je de tweede in de kolf kunt opbergen.

De ervaring

We hebben een paar bovenbouwkinderen met de Demolisher 2-in-1 laten spelen en die waren dolenthousiast. Het verst dat ze konden schieten was 20 meter al kan ik als volwassene met de missiles nog net iets verder komen. Een kwestie van de juiste hoek en vooral snel pompen.

Door het gemotoriseerde schieten schiet je ver, maar raak je ook vlot door je munitie heen. Voor diverse N-Strike geweren verkoopt Hasbro complete ammoclips zodat je deze snel kunt verwisselen. In tegenstelling tot het design van de clip van deze demolisher, zijn die recht. Geen zorgen, ze passen gewoon. Tip, koop er een paar bij. Je gaat ze nodig hebben ;-).

Conclusie

Je bent snel door de munitie heen, maar de Demolisher 2-in-1 is een berg plezier voor jong en oud. Als je van plan bent om een flinke Nerf gun te kopen is de Demolisher 2-in-1 zeker een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.