Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Minions 3D (Blu-Ray)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Scherpe Humor
  • Verhaal dat voor iedereen te volgen is
  • Grafisch fantastisch
  • Vee extra's

THE BAD

De smurfen kunnen met pensioen, dan bleek al tijdens Dispicable Me ofwel Verschrikkelijke Ikke. In deze twee films waren het de Minions die de gekst capriolen uithaalden. De film Minions 3D is wat de Hobbit voor Lord of the Rings is. Dé film die verklaart waar dat grappige volkje vandaan komt.

In Minions ontmoeten we de Minion zoals deze ooit op aarde terecht is gekomen. Nog ver voordat jij en ik werden gemaakt. Nog ver voordat de aap kon lopen. En de Minion had maar één doel voor ogen. Het wil onderdrukt worden door een grote kwaadaardigheid en als ze een groter kwaad tegenkomen, volgen ze dat. Het mag trouwens ook een minder kwaadaardige verschijning zijn, want de Minions zijn er nogal goed in om per ongeluk hun grote baas om zeep te helpen en dan nemen ze al snel genoegen met een ander.

Het grootste deel van Minions speelt zich af in de jaren zestig wanneer de Minions in ‘hun’ grote depressie zitten. Ze zijn verveeld doordat ze in geen tijden meer een goede leider hebben weten te vinden. Minion Stuart trekt er dan ook met twee hulpjes op uit om een nieuwe leider te vinden. Daarvoor reist het gezelschap naar Villain-Con waar alle superschurken van onze planneet bij elkaar komen. Hier ontmoet Stuart Scarlet Overkill (Sandra Bullock) en lijkt alles op alles te zetten om haar als baas te krijgen. Door het gestuntel van de drie gele Minions verloopt het al snel niet meer volgens plan.

De Minions hebben niet echt een eigen stem in de film. Ze brabbelen een taaltje waar af en toe klanken uit voortkomen die op echte woorden lijken, maar dat is het dan ook. Hierdoor is de humor van Minions vooral visueel in de vorm van slapstick en grappen die extreem goed zijn getimed. Het verhaal zelf is niet al te diepgaand zodat de jongste kijkers het goed kunnen volgen, maar voor mij als volwassene wordt deze oppervlakkigheid meer dan genoeg goed gemaakt door de scherpe humor.

Één van de moeilijkste dingen om in 3D te tekenen is water. Wat de tekenaars van Minions hebben gedaan is dan ook heel bijzonder. Water in de film is in veel gevallen zo realistisch dat het echt lijkt in tegenstelling tot de rest van de animaties die we zien. Hierdoor kan ik zuurpruimig zeggen dat het water te mooi is voor deze film, maar ach… wat maakt het uit. Kijk je de film in 3D, dan zie je dat het team achter de film hier op alle momenten rekening mee gehouden lijkt te hebben. Het 3D beeld is verbluffend van kwaliteit en een voorbeeld voor vele andere films.

Extra’s

Wij ontvingen van Universal de 3D Blu-Ray uitvoering. Dit is de meest luxe versie waar je standaard de download van de film krijgt. De 3D disc bevat alleen de 3D uitvoering van de film met alle talen erbij. De Blu-Ray zelf is afgevuld met extra’s waaronder drie exclusieve shorts van de Minions die echt enorm vermakelijk zijn. Verder zit er nog een kerstfilmpje bij, maar ook een korte docu over het ontstaan van het volkje. Daarmee is de afwerking van het pakket dik op orde. Tenslotte krijg je ook nog de DVD versie voor (bijvoorbeeld) in de auto.

Conclusie

Dat we met Minions een vermakelijke avond tegemoet zouden gaan, dat wisten we stiekem al. De film was immers al een hit in de bioscopen. Twijfelachtig was hoe Universal Minions zo zou kunnen verpakken dat de Blu-Ray echt een enorme wannahave factor zou krijgen en ook daarin is Universal geslaagd. Topfilm!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.