Tijdens de IFA mocht ik kort een luistersessie doen met de Channel x Monster hoofdtelefoon. Deze kostte $7.200, maar Monster gaf toe dat dit vooral door het $5.000 kostende bijbehorende tasje kwam. Daarnaast zouden ze geen winst maken door de kostprijs van de onderdelen. Het geluid was fantastisch, maar Sennheiser gaat duidelijk verder.

Met een prijskaartje van €50.000 presenteert Sennheiser de Orpheus. Als we Sennheiser mogen geloven is het de beste hoofdtelefoon ter wereld en laten we eerlijk zijn… echt veel concurrentie op dit prijsniveau hoeven we niet te verwachten.

Overigens is dit niet de eerste Orpheus van Sennheiser. In 1990/91 lanceerde Sennheiser ook al eens een Orpheus die destijds de aandacht van de audiofiel wist te trekken. De 2015 editie van de hoofdtelefoon heeft tien jaar ontwikkeling gekost. in die tien jaar is onder anderen een compleet nieuw versterkerconcept ontwikkeld op basis van acht vacuümbuizen. Deze buizen worden beschermd met kwartsglas terwijl de versterker in een behuizing van Carrera-marmer is opgebouwd om zo de elektronica zo ongevoelig mogelijk te maken voor storingen van buitenaf.

Ook bijzonder is dat de eindtrap van de versterker in de oorschelp van de Orpheus zit. Hierdoor is de afstand tussen versterker en driver 1 CM en is er veel minder signaalverlies.

En dan zijn er nog heel veel factoren die meespelen in deze ultieme hoofdtelefoon voor de echte audiofiel. Sennheiser heeft er een speciale website voor opgezet waar je alle details kunt vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.