Fossil lanceert haar eerste Android Wear smartwatch

De klassieke horloge-industrie lijkt het begrepen te hebben; de techneut wil ook een ‘mooi’ klokje om de pols. Fossil is het eerste grote merk dat over lijkt te zijn en komt met een interessante eerste smartwatch, de Fossil Q Founder, die ook nog eens voor een zacht prijsje om de pols mag hangen.

Natuurlijk zit het design van de Fossil Q Founder professioneel in elkaar met een keuze uit zowel stalen als lederen horlogebandjes. Fossil heeft daarnaast gekozen voor een rond display, wat goed bij het merk past. Net als Motorola, kiest Fossil wel voor het ‘flat tire’ ontwerp. Aan de onderkant is het ronde scherm afgevlakt. Onder het zwarte balkje dat daar ontstaat zitten een aantal sensoren verborgen.

Fossil komt ook met eigen apps voor haar smartwatch. Ze zal er een activiteitentracker op draaien die compatible is met de belangrijkste health en fitness apps. Denk aan Jawbone’s UP en Google Fit. De nieuwe Q Curiosity app moet speciale notificaties opleveren die een beetje afleiding verzorgen om je zo gedurende de dag een beetje te laten ontspannen.

Opvallend is dat Fossil met dit eerste Android Wear horloge echt durft te experimenteren. Fossil heeft namelijk voor een chipset van Intel gekozen. Tot nu toe durfde alleen Motorola met haar 360 het aan om niet voor Qualcomm te kiezen. Ook horlogemerk Tag Heuer heeft al aangegeven deze chipset voor haar eerste smartwatch te willen gebruiken.

Naast de Q Founder komt Fossil ook met de Q Reveler, Q Dreamer en Q Grant. Deze horloges zijn niet smart, maar wel connected en kunnen zo statusupdates via LED’s weergeven.

Beschikbaarheid

De Fossil Q Founder is een smartwatch voor weinig. Met een prijskaartje van $275 in de VS behoort het tot één van de goedkopere opties. Beschikbaarheid in Nederland is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events