Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

TAG Heuer, Google en Intel gaan smartwatches ontwikkelen

Het leek er even op dat de smartphonemakers de horlogemarkt zouden overnemen. Hoewel Sony, LG en Huawei met prachtige modellen op de markt komen is het TAG Heuer dat een strategische samenwerking met Google en Intel aan gaat om Android Wear naar de pols te brengen.

De samenwerking is interessant omdat alle partijen hun sterke punten hebben in te ontwikkeling van deze nieuwe generatie horloges. Intel kan natuurlijk prachtige, kleine chipsets maken terwijl TAG Heuer deze in een mooi klokje kan gieten. Google kan Android Wear eventueel naar smaak aanpassen. En dat laatste argument kan weleens zeer gaan doen.

In tegenstelling tot Android, zijn Android Wear en Android TV geen open platformen. Iets waar onder anderen Huawei tegenaan loopt. Daar willen ze heel graag onderscheidend zijn, maar ze moeten zich aan dezelfde eisen houden als andere bouwers van smartwatches. Google haalde al eerder zoiets uit met Google TV. Net als Android TV een gesloten platform en dat faalde enorm. Android TV moet dit goedmaken, maar de massa’s bedrijven die al jaren Android mediaplayers bouwen blijven verstoken van de Android TV firmware en dus gewoon verder spelen met Android Lollipop.

Wat de samenwerking precies gaat brengen is nog onbekend, maar we gaan hier vast snel meer van zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.