Drones bouwen touwbrug voor mensen

In ruige gebieden moeten mensen zich nog al te vaak verplaatsen met behulp van touwbruggen. Touwbruggen die vaak al moeilijk genoeg zijn om op de locatie te plaatsen. Met behulp van Drones zou dit probleem op langere termijn weleens opgelost kunnen worden.

Aan de technische universiteit in Zurich zijn wetenschappers erin geslaagd om drones zo ver om te bouwen dat ze zelfstandig een touwbrug voor mensen kunnen opbouwen. Het grote voordeel hierin is dat Drones een veel grotere bewegingsvrijheid kennen dan traditionele bouwmethoden.

De brug in Zurich overspant 7,4 meter en heeft in totaal 120 meter touw gekost. Omdat het gewicht van groot belang is, hebben de onderzoekers gebruik gemaakt van Dyneema touw dat vooral sterk en licht is.

Via Elektor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.