Logo GadgetGear.nl
Picture of Jeroen
Jeroen

Destiny Update 2.01 is live!

We zijn bijna een maand verder sinds de lancering van Destiny The Taken King DLC en vandaag is de update 2.01 uitgerold. Wat is er nieuw? Een heleboel, lees hier een kort verslag.

destiny-update-201-entert1-gadgetgear

Bungie maakte bekend dat de update 2.01 vandaag live is op alle platformen. Dit brengt nog al wat nieuws met zich mee, maar ook iets bekends.

De Eververse Trading Company

Sinds vandaag kan je in-game Silver spenderen, wat letterlijk zilverstukken zijn die je in de playstore door microtransacties kunt kopen. Tess Everis is een ouwe bekende die terug gekomen is en de Eververse Trading Company vertegenwoordigd. De meningen omtrend dit nieuwe waren nogal verdeeld over deze mogelijkheid omdat microtransacties vaak voorkomen bij gratis spellen. Op deze manier kunnen ontwikkelaars toch nog wat omzet genereren als dank voor hun harde werk en de gratis te spelen game. Voor de zakkenvullers van Bungie is het een beetje onverwacht, maar ach… Dat mag de pret niet drukken, toch?! Gekscherend werd er al gesproken over Destiny The Taken Wallet. Veel spelers hadden verwacht dat de Eververse Trading Company zou staan voor traden van gear, items en wapens. Zodat je loot onder spelers zou kunnen ruilen en verkopen. Dat is helaas nog niet mogelijk.

Silver

Voor 4,99 kan je 500 Silver kopen. Koop je er meer, dan krijg je korting. Voor 1000 Silver betaal je 9,99 en voor 2000 Silver betaal je 19,99. Wat kan je nu eigenlijk kopen met je zakken vol met klinkend gerinkel? Voorlopig alleen emotes. Dat zijn emoties (ohja?) die je kunt uitbeelden dankzij de pijltjestoetsen. Zo kon je altijd al een speler begroeten door op een pijltjestoets te drukken, of bijvoorbeeld even gehurkt gaan zitten als je op een speler moest wachten.

Er zijn een heleboel nieuwe emotes, met natuurlijk een paar Legendary’s ertussen. Als je vandaag (of later) inlogt zie je dat je van de lieverds van Bungie alvast 400 Silver in the pocket krijgt. Hier kan je twee emotes mee kopen. Hoe dat werkt zie je in mijn video hieronder. Behalve emotes komen er nog meer zaken in de toekomst. We moeten waarschijnlijk denken aan cosmetics en andere hebbedingetjes.

Guns nerfed

De shotguns waren redelijk overpowered in de game, daarom balanceren ze de shotguns door een bepaalde upgrade weg te laten. Er was een extra perk voor shotguns (Shot Package Perk), die zorgde voor wat extra geweld. Deze perk is nu uit de game gebonjourd. Behalve de shotguns zijn er ook wat wapens, exotics, quests en beloningen aangepast zodat het allemaal wat meer in balans is, aldus de Bungiejumpers. We gaan het allemaal merken!

Iron Banner Tournament en de Trials of Osiris

Destiny brengt twee belangrijke zaken uit het verleden terug. De reden hiervoor is simpelweg omdat de meeste spelers alweer het maximum light level hebben behaald en zich beginnen te vervelen. Binnen de Iron Banner en de Trials of Osiris game modes zijn nieuwe rewards toegevoegd én is het light level belangrijker dan ooit. Er zijn aanpassingen gedaan waarbij een hoog light level echt het verschil moet maken.

Voor alle minder belangrijke aanpassingen in de nieuwe update verwijs ik jullie graag naar de website van Bungie.

Meer, de volgende keer Guardians!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.