Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dell koopt EMC voor $67 miljard

Dell heeft één van de grootste overnames in de IT sector voltooid. Het gaat om de overname van EMC. Die naam zegt je misschien niet meteen iets, maar EMC is onder anderen eigenaar van VMware en RSA. Beide zijn bekende zakelijke dienstverleners die best interessant zijn.

VMware is een stuk virtualisatie software waarmee het mogelijk is om verschillende besturingssystemen op een computer te draaien. Vooral veel NAS systemen maken hier gebruik van. RSA Security is een databeveiliger die nauwe banden heeft met de Amerikaanse inlichtingendienst. RSA staat zo ongeveer symbool voor high-end beveiliging van data.

Tenslotte is er nog een bedrijf dat LenovoEMC heet. Inderdaad, een joint venture tussen EMC en Dell concurrent Lenovo. Dit bedrijf kenden we voorheen als Iomega en war de uitvinder van onder anderen de ZIP drive die in de jaren 90 enorm populair was voor het maken van back-ups. Dit bedrijf maakt nog steeds NAS systemen en andere datadragers. Bovendien heeft dit bedrijf in 2014 nog de Lenovo Beacon Home Cloud Centre ontwikkeld. Een cloud based home entertainment systeem. De kans is groot dat Lenovo niet heel blij is met het idee dat Dell nu de ‘andere’ aandeelhouder van het bedrijf is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.