Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Plantronics BackBeat Sense met 4.5 sterren.

The Good
 • licht draagcomfort
 • fraai geluid
 • lange accuduur
 • mooi ontwerp
 • ademt kwaliteit
 • bediening
 • Open-mic
 • twee BT verbindingen simultaan
The Bad
 • pairen bij derde apparaat


Een week geleden stonden wij, op de elektronica beurs IFA te Berlijn, bij Plantronics te praten over de fantastische BackBeat Pro. Misschien wel de beste hoofdtelefoon die wij ooit getest hebben. Als antwoord op ons enthousiasme kregen wij een gloednieuwe BackBeat Sense ter test mee. Vandaag lanceerde Plantronics officieel het persbericht. Wij kunnen nu al vertellen hoe deze hoofdtelefoon bevalt.

backbeat-sense-black-straight-on-heroOn-ear

De BackBeat Pro zit zalig, klinkt ongekend goed en een heeft super bediening. Als bonus gaat de accu duur ongeëvenaard lang mee voordat deze weer aan de usb lader moet. Slimme sensoren zorgen dat de hoofdtelefoon de muziek stopt en zelf standby gaat als hij niet gedragen wordt. Het ‘over de oren’ ontwerp van de schelpen heeft onze voorkeur. Eigenlijk blijven de meeste on-ear hoofdtelefoons een compromis tussen compactheid en afgeschermd geluid. Deze ervaring bespraken wij met Plantronics op de IFA. “Wacht tot je deze nieuwe on-ear hoort”, was het antwoord van de Plantronics ontwerper. Hij toverde een prachtig fragiel ogende mini versie van de BackBeat Pro uit een design tasje. De hoofdtelefoon is prachtig afgewerkt met voelbaar zacht leer op de oorkussens en hoofdband. Wanneer we de hoofdtelefoon opzetten merk je het enorme verschil met de BackBeat Pro. De Sense weegt nauwelijks iets (140 gram). Het zachte schuim en de leren bekleding schermen omgevingsgeluid goed af. Nergens gaat de hoofdtelefoon knellen of onprettig zitten. Het gaat te ver om te zeggen dat je hem niet voelt omdat de druk op de oren zorgen voor een goed afscherming. Dat wil je juist. Door de druk zal de hoofdtelefoon ook niet afzwiepen bij plotselinge bewegingen.

backbeat-sense-white-headset-and-caseComfort

De BeackBeat Sense is draadloos. Hij zit in een fraai tasje met twee kabels. Een audio kabel met afstandbediening en een usb kabel om de hoofdtelefoon op te laden. Beide kabels hebben wij de eerste week niet hoeven te gebruiken. Dat is direct een aanduiding van de waanzinnig goede accu (18 uur spelen). Net als zijn grote broer zit de hoofdtelefoon vol met slimme technologie om energie verbruik te beperken. Wanneer je hem echter vol open zet, is er niets wat aan energie besparing doet denken. Regelmatig kunnen wij de Sense niet op vol volume gebruiken, zo luid speelt deze hoofdtelefoon. Heerlijk, maar er zijn mensen die dat niet verstandig zullen vinden. Het klankbeeld is iets minder ruimtelijk dan de BackBeat Pro maar beter dan de meeste hoofdtelefoons in deze prijsklasse. Dat komt waarschijnlijk door het on-ear ontwerp wat direct op het oor zit en alles afsluit. Er zit als het ware geen luchtkamer tussen de schelp en het oor. Dit geeft een iets ‘dichter’ geluid. Laten we er ook geen twijfel over ontstaan; het draagcomfort zorgt juist dat we deze hoofdtelefoon eerder zullen dragen dan de BackBeat Pro. De Sense is een hoofdtelefoon die je op de bank, maar ook in het openbaar vervoer en ook in bed kan dragen. Door de kleine schelpen kan je met de hoofdtelefoon op een kussen liggen. Een knopje onder de linker oorschelp zorgt dat je direct, wanneer nodig, alles om je heen hoort en de muziek pauzeert; veilig en handig.

Bluetooth

De draadloze verbinding met muziekspeler, computer of telefoon is zoals je mag verwachten; groot bereik en zonder stotteren of andere beperkingen. De BackBeat Sense kan zelfs met twee apparaten tegelijkertijd verbonden zijn. Wanneer je een derde apparaat wilt koppelen moet je de Sense even in de pairing modus zetten door de aan/uit schakelaar omhoog te duwen. De verbinding met de andere twee apparaten wordt dan verbroken.

Sense detailBediening

De bediening van de Sense is zoals we hoopten. Net als de BackBeat Pro heeft de Sense een grote knop om het volume mee te regen. Op de schelp zitten duidelijk voelbare knopjes voor de bediening van muziek en aannemen van gesprekken. De gesprekskwaliteit van binnenkomende gesprekken is prima. De beller hoort niet dat we met een hoofdtelefoon bellen en merken zelfs op dat het geluid bijzonder goed is. Wat anders mag je verwachten van een bedrijf dat bekend staat om telecom oplossingen.

Conclusie

Plantronics toonde al met de BackBeat Pro aan dat HiFi hoofdtelefoon genot niet altijd van de bekende audio of lifestyle merken hoeft te komen. Het design en gebruiksgemak van de Sense maakt dat deze hoofdtelefoon voor vrijwel iedereen het overwegen waard is. De unieke pasvorm maakt de hoofdtelefoon ook perfect voor gezinsgebruik. Hij past op zowel kleine als grote hoofden.

De adviesprijs voor de BackBeat SENSE is € 179,99 en is leverbaar in wit en zwart.

Kenmerken van de BackBeat SENSE zijn onder andere:

 • De audiokwaliteit van Plantronics en dynamische drivers zorgen voor een optimale balans van rijke bas, heldere hoge tonen en natuurlijk klinkende middentonen.
 • Met de geavanceerde klasse 1 Bluetooth kunnen twee verbonden smartphones of tablets tot een afstand van 100 meter — de lengte van een voetbalveld – worden beheerd.
 • Dubbele microfoons met HD spraakcommunicatie voor helder klinkende gesprekken of interacties met spraakapplicaties, zoals Siri, Google Now, Cortana en Skype.
 • OpenMic-technologie voor de momenten dat het gewenst is om de geluiden om u heen te horen. Met een druk op de knop wordt OpenMic ingeschakeld en mist u bovendien geen beat.
 • Dankzij de opvouwbare oorschelpen kan de BackBeat SENSE makkelijk worden opgeborgen en meegenomen. In het duurzame etui kunnen tevens de oplaad- en audiokabels worden opgeborgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.