Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de Pinell Supersound II+ met 4 sterren.

The Good
  • echt connected radio
  • veel bronnen
  • spotify connect
  • afstandbediening
  • prima geluid
  • prijs kwaliteit
The Bad
  • kleine vertaal foutjes in Nederlandse interface
  • ontbreken accu


Wie nog op een FM radiootje naar muziek en informatie luistert mist echt heel veel. Er is zoveel te genieten op streaming diensten zoals Spotify, maar ook internet radio en niet te vergeten de nieuwe digitale radio standaard DAB+. Pinell introduceert met de Supersound II+ een instapper voor wie van diverse bronnen wil genieten. Nog nooit zo snel waren we in een test overtuigd.

De Pinell Supersound II+ oogt als een gewone tafelradio voor in de keuken, werkkamer of misschien wel gewoon als woonkamer muziekbron. Een prima mono luidspreker en ingebouwde versterker geven verbluffend goed geluid voor het formaat van het kleine kastje. Dit is overigens met veel apparaten tegenwoordig. Voor prima geluid hoef je anno 2015 niet heel veel uit te geven. Het geheim van deze ‘radio’ is echter de enorme hoeveelheid bronnen die het kan weergeven. De ingebouwde elektronica geeft echt toegang tot bijna alles wat je tegenwoordig kan afspelen.

Pinell-Supersound-II-zwart

FM Radio zal heel langzaam verdwijnen voor de betere geluidskwaliteit van de digitale radio DAB+. De eerste ontvangers waren nogal gevoelig en de dekking van het netwerk niet optimaal. Met de Supersound II+ konden we binnen in een kelder naar DAB+ luisteren, wat een dik jaar geleden op een apparaat uit dezelfde prijsklasse nog niet mogelijk was. Nu komt de DAB+ geluidskwaliteit niet helemaal tot zijn recht met slechts één kleine luidspreker. Gelukkig is de Supersound II+ met een mini-jack naar cinch kabel aan te sluiten op een traditionele stereo installatie. De DAB+ kwaliteit is dan volop te genieten.

De Supersound II+ is met het wifi netwerk te verbinden om de ware kracht van dit kleine wonder te ontdekken. Met een eenvoudig menu zijn alle internet radiostations te vinden. Dat kan je snel doen door een ingebouwd filter op het land waar je je bevind. Maar wil je naar de radio uit Sydney luisteren? Geen probleem, tik de naam van het station in en je waant je echt even aan de andere kant van de wereld. Favoriete station zijn onder 10 voorkeur knoppen in te stellen. Dat doe je per bron. Dus 10 FM stations; 10 DAB+ stations en natuurlijk 10 internet stations. Ook is het super eenvoudig om podcasts te vinden. Als vanouds klinkt Adam Curry nu uit de speaker met zijn podcast ‘No agenda’. Voor wie met de wereld verbonden wil zijn is er geen makkelijker manier om van muziek en informatie uit de hele wereld te genieten.

 

Spotify behoeft tegenwoordig haast geen uitleg meer. Je kan bijna alle muziek die uitgebracht is afspelen. Pinell heeft de Spotify Connect technologie in het apparaat gebouwd. Hierdoor kan je met een Spotify abonnement jouw muziek en afspeellijsten afspelen op de Supersound II+. Dank kan zelfs met een gratis abonnement. De gebruiker moet Spotify op een Android of iOS apparaat hebben staan. Kies daar je muziek en druk vervolgens op delen. Je ziet dan de Pinell in de keuze lijst. Selecteer de Supersound II+ en de muziek wordt direct afgespeeld op de radio. direct speelt de Spotify muziek op het kleine radiootje. Je moet wel met het mobiele apparaat op hetzelfde wifi netwerk zitten als de Supersound II+. Hoe dat in een hotel netwerk werkt gaan we binnenkort uittesten. Binnenshuis en op kantoor werkt het prima.

Als bonus ziet de Supersound II+ ook nog eens alle DLNA en Windows media players die in het netwerk verbonden zijn. Als bonus spelen we nu de iTunes bibliotheek via de Synology NAS en herkent de Supersound zelfs de Plex bibliotheek.

Conclusie
Voor 229 Euro koop je met de Pinell Supersound II+ de meest moderne tafelradio die er momenteel te koop is. Hij klinkt prima en is zelfs op een gewone stereo aan te sluiten. Een hoofdtelefoon aansluiting ontbreekt ook niet. Het enige waar je de Supersound II+ niet voor kan gebruiken is als Bluetooth luidspreker. Maar ja zo’n luidspreker krijg je tegenwoordig bij een pak wasmiddel. De Pinell Supersound II+ is een aanrader voor in de keuken, op kantoor, in de werkkamer en oh ja; ook de slaapkamer. Er zitten namelijk ook nog eens twee hele slimme alarm opties op.

Supersound_zwart_wit_houten-plank

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.