Sony lanceerde tijdens de IFA haar Xperia Z5 Premium. Het toestel valt op omdat dit het eerste toestel ter wereld is dat een 4K display bevat. Toch gebruikt Sony deze resolutie niet bij elke taak en dat blijkt slim.

Waar de 2K displays van Samsung en LG bij elke taak ten volste worden gebruikt, zal Sony dit gebruik limiteren tot het kijken van foto’s en video’s op het toestel. Voor de interface en games zal de Xperia Z5 gebruik maken van een Full HD resolutie en deze opschalen naar 4K.

Door op deze manier met het 4K toestel om te gaan, hoeft de Qualcomm Snapdragon 810 chipset niet elke pixel voor elke afzonderlijk te berekenen. Dit levert een snellere beleving op, maar voorkomt ook dat het 4K display de accu leegzuigt.

Hoewel vast staat dat Sony tijdens games ook op Full HD zal werken, is het nog even afwachten hoe het toestel met VR apps om zal gaan. Dit is namelijk het gebruik waarbij het 4K display echt een verschil zal gaan maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.