Er zijn van die dingen waar je op hoopt, maar die je niet altijd verwacht. Samenwerking tussen mijn favoriete alarmsysteem en mijn favoriete thermostaat en rookmelder is zoiets. Vandaag maakte Myfox de samenwerking wereldkundig.

Myfox bood al ondersteuning voor de thermostaat van Chacon en een eigen rookmelder. Nu is de rookmelder van Myfox erg basaal in vergelijking tot die van Nest om over de Chacon thermostaat nog maar te zwijgen. Reden voor mij om op dat gebied Nest aanhanger te blijven.

Een brug slaan tussen de twee systemen wat ook altijd al mogelijk, maar niet zonder in te leveren. Via IFTTT zijn meldingen namelijk op en neer te sturen, maar als de rookmelder brand detecteert, wil je geen 15 minuten vertraging in de melding naar het alarmsysteem en dat was tot nu toe wel het gevaar.

Via een gratis Works with Nest update op de software van de MyFox alarmsystemen zal het mogelijk worden om een directe verbinding met de rookmelders en thermostaten van Nest te leggen. Zo is de thermostaat vanuit de Myfox app te bedienen, maar worden de meldingen van de rookmelders keurig onderdeel van het algemene alarmlogboek. Bovendien kan de Myfox de thermostaat direct opdrachten geven op het moment dat je het huis verlaat of juist weer terug komt.

De exacte datum voor deze update is nog niet vrijgegeven, maar dat zal niet lang meer duren. Nu nog even hopen op integratie met de Nest Cam om het plaatje compleet te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.