IFA2015: Wistiki maakt ook een tag om jouw spullen terug te vinden, maar doet het net even anders

De laatste maanden zien we vele fabrikanten van tags en fobs om je te helpen spullen terug te vinden. Deze gadgets werken op basis van een bluetooth verbinding en bevatten bijna allemaal een niet vervangbare batterij. Daarnaast blijven ze bij de basis.

Wistiki pakt het anders aan. De tag die Wistiki aanbiedt bevat een vervangbare batterij. Bovendien is hij door andere Wistiki gebruikers met de Wistiki app uit te lezen zodat ze zien wie de eigenaar is waardoor je jouw spullen dan weer terug kunt krijgen. Je kunt zelfs gezellig met elkaar chatten (en wellicht het vindersloon bespreken 😉 )

Wanneer je binnen bereik van de Wistiki bent, kun je de locatie opvragen via jouw smartphone. Deze laat hij keurig op een kaartje zien. Ook kan je de Wistiki geluid laten maken. Andersom kun je de Wistiki ook gebruiken om jouw smartphone geluid te laten maken.

De Wistiki maakt gebruik van Bluetooth LE (Low Energy) en beschikt over een eigen GPS ontvanger. Het bereik van de Wistiki is 50 meter, maar dat is waarschijnlijk alleen in het open veld. De Wistiki is waterdicht en kan een drukbelasting van 50 kilo aan. De Wistiki komt niet uit China, maar gewoon uit Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram