IFA2015: TP-Link plaatst een touchscreen op haar router

TP-Link Touch P5

TP-Link bouwde al regelmatig routers die best gezien mogen worden. Met het nieuwe touchscreen biedt een toegankelijke plaatsing ook nog eens het nodige comfort omdat je niet steeds op de router hoeft in te loggen om basishandelingen uit te voeren.

Het touchscreen dat TP-Link op de Touch 5 router plaatst heeft een diagonaal van 4,3 inch. Om de router en het touchscreen aan te drijven is de router gebouwd op basis van een 1GHz dual-core processor. Net als de Archer C9 mag je een maximale snelheid van 600Mb/s verwachten op de 2.4GHz band en nog eens 1.300Mb/s op de 5.0GHz band. De drie forse antennes moeten voor een goede dekking zorgen. Op 5.0GHz is met behulp van 802.11ac Beamforming mogelijk.

Het idee achter het touchscreen is dat je snel een gastennetwerk kunt opzetten, maar ook wachtwoorden e.d. kunt wisselen. Het touchscreen biedt hiervoor ondersteuning voor een on-screen toetsenbord. Ook andere instellingen van het netwerk zijn via het touchscreen toegankelijk.

Beschikbaarheid

De TP-Link Touch P5 gaat €159 kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.