Logo GadgetGear.nl
Tado thermostaat
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA2015: Tado opent haar IFTTT kanalen

Voor gebruikers van Tado’s slimme thermostaten opent een wereld van nieuwe mogelijkheden. Tado heeft tijdens de IFA bekendgemaakt dat de thermostaten voortaan via IFTTT (If This Than That) verbonden kunnen worden met andere smart home apparaten.

Tado heeft voor zowel haar slimme kamerthermostaat als haar airco thermostaat een IFTTT kanaal geopend waardoor het mogelijk is om deze thermostaten slim in te zetten. Zo kunnen klimaatliefhebbers in Google docs bijhouden wat de temperaturen in huis doen, maar is het ook mogelijk om de kleur van de Hue verlichting aan te passen op basis van de temperatuur.

Een ander scenario is interessant wanneer je bijvoorbeeld een Myfox alarmsysteem hebt. Activeer je het alarm, kan het alarm de thermostaten automatisch in away modus zetten zodat deze niet onnodig energie verbruiken.

Er zijn verschillende triggers en acties voor beide thermostaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.