Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA2015: Start jouw auto met de powerbank van Corba

Als we het over powerbanks hebben, gaat het doorgaans om mobiele accu’s voor smartphones en tablets. Soms zelfs over dergelijke accu’s voor laptops. Cobra gaat een stap verder met haar JumPack en demonstreerde op de IFA een powerbank aan ons die je ook kunt gebruiken om een auto mee te starten.

Het koude weer komt er weer aan en dan staan we er allemaal weer van te kijken hoeveel auto’s na een flinke nachtvorst niet meer willen starten. Nu is dit al vervelend als het voor de deur is, maar wat als je van een paar weken vakantie terugkomt en ontdekt dat je de parkeerplaats van Schiphol niet meer af komt?

De nieuwe Cobra JumPack CPP 8000 moet dit voorkomen. Het team van Cobra durft zelfs te garanderen dat je er een Prius mee kunt starten terwijl de Prius best kieskeurig is als het om starterpacks gaat. Per startcyclus kan de Cobra JumPack CPP 8000 een pulse van 360 ampère aanleveren. Voor werk in het donker bevat de Cobra JumPack CPP 8000 een ingebouwde LED lamp die ook als S.O.S. verlichting kan worden ingezet.

Maar natuurlijk kun je de Cobra JumPack CPP 8000 ook gewoon gebruiken om jouw smartphone of tablet mee te laden. Op de USB poorten levert de Cobra JumPack CPP 8000 een laadstroom van 2,4 ampère. Daarmee kunnen de meeste gadgets op de hoogste snelheid worden geladen.

In de Cobra JumPack CPP 8000 heeft Cobra een 6.000mAh lithium-cobalt accu geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.