Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA2015: ReSound brengt al het comfort van bluetooth naar gehoorapparaten

ReSound kondigde vorig jaar al gehoorapparaten met een bluetooth verbinding aan. Toen nog alleen te gebruiken met de smartphones en tablets van Apple. Deze IFA heeft ReSound ons laten zien alweer een stuk verder te zijn met de ontwikkeling van deze hulpmiddelen.

Spatial Sound

De LiNX2 beschikt over Spatial Sound. Dit is een soort van Surround Sound speciaal ontwikkeld voor gehoorapparaten. Hierdoor krijg je (met behulp van meerdere microfoons) een goed idee vanuit welke richting bepaalde geluiden komen.

Tinnitus

Tinnitus is een gehoorbeschadiging waarbij je de hele dag door gepiep of getjilp in de oren hoort. Het kan meerdere oorzaken hebben, maar in veel gevallen is dit het gevolg van hoofdtelefoons en speakers die te hard hebben aangestaan.

ReSound Smart App und ReSound LiNX² mit Samsung Galaxy

De nieuwe LiNX2 gehoorapparaten hebben als eerste een Tinitus Manager aan boord. Met behulp van zogenaamde White Noise (een soort ruis) kan het gehoorapparaat therapeutisch worden ingezet om de klachten van Tinitus te verminderen.

Apple Watch

GN ReSound liet ons zien dat ze als eerste bediening via de Apple Watch wist te brengen. Via de Apple Watch zijn geluidsprofielen snel aan te passen, al kunnen de nieuwe LiNX2 gehoorapparaten dit ook al prima op basis van geolocatie gegevens.

Apple Watch Smart App ReSound RS Home Programs LiNX2 RIE62 RIE 62

Streamen vanaf smartphone en tv

Aardig detail is dat ReSound ook een tweetal accessoires heeft ontwikkeld om het streamen van geluid gemakkelijker te maken. Zo is er een clip die de belangrijkste bedieningselementen van de afstandsbediening van een reguliere bluetooth headset beschikbaar maakt. De TV streamer zorgt ervoor dat de hele familie TV kan kijken terwijl de gebruiker van een ReSound gehoorapparaat het geluid direct over het gehoorapparaat zal horen. Deze is ook nog eens Dolby Digital gecertificeerd. Slim en handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.