Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA2015: Prizm is een zelflerende muziekspeler

Er zijn tegenwoordig aardig wat ‘slimme’ algoritmes voor muziekspelers om een goede playlist samen te stellen. Met eigen hardware probeert Prizm dit niveau te ontstijgen. Een serie sensoren zorgen dat Prizm jouw smaak aan jouw sfeer kan koppelen.

Prizm is een soort piramide met twee belangrijke, grote knoppen. Een knop om een track te liken en een knop om een track te disliken. Daarnaast zijn er sensoren die bijvoorbeeld bijhouden of je alleen bent. In een klein gezelschap of juist niet (Dit is bijvoorbeeld te meten door het aantal smartphones in de buurt). Of het rustig is of juist niet. Hoe laat het is. Al deze gegevens koppelt Prizm aan jouw likes en dislikes. Zo ontdekt Prizm al snel of je in de avond snelle of juist rustige muziek zou willen horen. Of wanneer je aan het werk bent. Natuurlijk duurt Prizm er in het begin even over om jouw voorkeuren te onthouden, maar daarna zal Prizm toch relatief goede suggesties moeten bieden.

Tijdens de IFA gaf het team van Prizm een korte demo van de hardware en die was best interessant. Vooral omdat de Prizm de muziek direct van jouw Spotify, Deezer, SoundCloud of DLNA server trekt zonder dat er een computer of smartphone voor nodig is. Ik voorspel het begin van een nieuwe speler in de wereld van de multiroom speakers.

Beschikbaarheid

Deze herfst zal Prizm op de markt komen voor €149.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.